- Sputnik Србија, 1920, 26.08.2021
ДРУШТВО
Друштвене теме, занимљиве приче, репортаже, догађаји, фестивали и културна дешавања из Србије, и остатка света

Црни медвед напао жену у Америци

CC BY 2.0 / Flickr/DGriebeling / Флоридски црни медвед
Флоридски црни медвед - Sputnik Србија, 1920, 22.04.2023
Пратите нас
Црни медвед напао је 74-годишњу жену Хартфорду, у главном граду америчке савезне државе Конектикат и нанео јој повреде ноге и руке, док је шетала свог пса.
Она је пребачена у болницу са повредама које нису опасне по живот, пренео је АП.
Женку медведа су недуго затим пронашле власти и усмртиле је, након чега ће њено тело тестирати на беснило.
Наводи се да је ово био први напад медведа на људе у овој години у Конектикату, уз подсећање да је прошле године дошло до два напада медведа, укључујући и напад у октобру када је 10-годишњи дечак изгубио живот.
Директорка одељења за дивље животиње у државном Одељењу за енергетику и заштиту животне средине Џени Диксон навела је да су медведицу пратила три младунчета, али да није јасно зашто је она напала жену.
''То је могла бити само општа реакција медведа на пса, без обзира да ли су на повоцу или не'', рекла је Диксон и додала да медведи посматрају псе на исти начин на који би посматрали дивљег предатора као што је којот.
''Популација медведа наставља да расте и шири се. Имамо посла са много медведа који су псе навикли да узимају храну из људских заједница. Веома се навикавају на људе. Постаје им мало превише удобно у нашим двориштима и у нашим крајевима'', рекла је она.
Лов на медведе није дозвољен у Конектикату, али Диксон је навела да је затражено да се легализује бар ограничени лов у областима где има интеракција медведа и људи, како би се смањили изгледи за опасне ситуације.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала