Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Петковић ОЕБС-у: Допустили сте да косовска полиција броји гласачке листиће

© Tanjug / SAVA RADOVANOVICПетар Петковић
Петар Петковић - Sputnik Србија, 1920, 22.04.2023
Пратите нас
Дужност ОЕБС-а је да контролише изборне процесе на Косову и Метохији, поручио је директор канцеларије за КиМ Петар Петковић, реагујући на изјаву представника ОЕБС-а да та мисија није укључена у припрему и спровођење ванредних избора у четири општине на северу покрајине.
„За сутрашње антидемократске изборе ОЕБС је одлучио да не учествује у контроли. Допустили сте да уместо ОЕБС, косовска полиција броји гласачке листиће! Срам те било Давенпорте“ написао је Петковић на Твитеру, мислећи на Мајкла Девенпорта, шефа мисије ОЕБС-а на Косову и Метохији.
Мисија ОЕБС-а је у петак саопштила да није укључена у припрему и спровођење ванредних избора у четири општине на северу КиМ, додајући да пажљиво прати ситуацију у складу са својим мандатом.
Директор Канцеларије за КиМ реаговао је и на опаску Аљбина Куртија поводом данашњег приказа српске војске „Гранит 2023“ у Батајници.
Петковић је навео да Курти говори о несталим особама, а неће да истражи ниједну од девет локација где су закопани Срби.
Такође, одговорио је и на увреде које је шеф кабинета председнице привремених приштинских институција Бљерим Веља упутио председнику Србије.
„Џаба ти сва болесна мржња, неће вас Срби с Косова и Метохије. Ако сутра више од 100 Срба гласа на лажним изборима, владајте у три мандата. Зато нервоза и увреде! Пукли сте! А кад већ помињеш дилере, аутопројекција на делу!," навео је Петковић на Твитеру.
Анкета
Прете ли нове тензије на Косову и Метохији због нелегитимних избора у четири општине на северу?
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала