- Sputnik Србија, 1920, 26.08.2021
ДРУШТВО
Друштвене теме, занимљиве приче, репортаже, догађаји, фестивали и културна дешавања из Србије, и остатка света

ПКС: Кроз програм дуалног образовања биће понуђено 4.000 радних места

© Fotolia / XyКњиге и уџбеници
Књиге и уџбеници - Sputnik Србија, 1920, 22.04.2023
Пратите нас
У Привредној комори Србије (ПКС) данас је одржан "Дан дуалног образовања" на којем су учествовали представници 31 компаније које сарађују са 22 школе из Београда на моделу учења кроз рад, с циљем да се матуранти и њихови родитељи упознају са предностима оваквог модела образовања.
Привредници су најавили да ће ове школске године понудити нешто више од 4.000 места за рад за будуће средњошколце, а компаније и ментори представили су будућим средњошколцима предности учења кроз рад и ближе их упознали са могућностима професионалне оријентације.
Директорка Канцеларије за дуално образовање Владе Србије Габријела Грујић указала је на то да млади који се одлуче за дуални модел образовања имају прилику да стекну значајно искуство савременог учења у компанијама, које је примерено и прилагођено данашњој дигиталној ери и технолошком развоју.

"Истовремено, унапређен квалитет дуалног образовања омогућује компанијама да добију младе, образовне, креативне људе са развијеним критичким мишљењем, које ће њихове компаније чинити одрживом али и иновативном", истакла је Грујићева.

Руководилац центра за едукацију и дуално образовање у ПКС Мирјана Ковачевић изјавила је за Танјуг да ће у наредној школској години бити понуђена 72 образовна профила.
У програму, према њеним речима, за сада учествује око 850 компанија, а очекују се да ће у наредној школској години бити чак 950, као и да ће одзив ученика бити већи.
"У дуалном образовању до сада укупно је обухваћено 13.000 ученика и многи од њих су већ завршили овај модел образовања, а потом се запослили у компанијама у којима су прошли кроз практичну наставу", нагласила је Ковачевићева.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала