- Sputnik Србија, 1920
Специјална операција у Украјини
Све о специјалној војној операцији Русије за демилитаризацију и денацификацију Украјине.

Естонски министар одбране: Украјинска офанзива почеће за месец дана

© AP Photo / Roman ChopУкрајински војници
Украјински војници  - Sputnik Србија, 1920, 23.04.2023
Пратите нас
Министар одбране Естоније Хано Певкур сматра да ће офанзива украјинске војске почети за око месец дана, пошто кишно време сада спречава активна дејства на фронту.
„Ако се послушају мишљења изречена у бази ‘Рамштајн’, онда ће можда проћи још месец дана пре него што будемо могли да причамо о правој контраофанзиви. Ако се време промени, то може да се деси и раније. Ако не, онда проћи ће месец, можда два“, рекао је Певкур за портал „ЕРР“.
Према његовим речима, препрека офанзиви у овом тренутку није одсуство, на пример, тенкова „абрамс“, већ временски услови у Украјини.
„Тенкови ‘Абрамс’ нису одлучујући у пролећној офанзиви. У Украјину је већ пребачено прилично много технике, а доста је и на путу ка тамо. Највећа препрека контраофанзиви је време. Време је прилично кишовито, што отежава премештање тешке технике. Украјинци чекају да се време поправи…“, објаснио је естонски министар.
Певкур је у петак учествовао у заседању контакт-групе за Украјину у америчкој војној бази „Рамштајн“ у Немачкој.
Премијер Украјине Денис Шмигаљ је почетком априла изјавио да контраофанзива Украјине може да почне на лето. На основу података из тајних докумената Пентагона који су „процурели“ на интернет. Број западних тенкова и другог наоружања које је већ у Украјини не омогућава украјинској војсци да то учини.
Украјинска војска - Sputnik Србија, 1920, 23.04.2023
РУСИЈА
„Припремите се за најгоре“: Украјина упозорена на ризике од контроаофанзиве
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала