Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Из Судана евакуисано 11 грађана Србије, остали чекају француски конвој

© AP Photo / Marwan AliСукоби у Судану
Сукоби у Судану - Sputnik Србија, 1920, 23.04.2023
Пратите нас
Од стотину држављана Србије, колико их живи и ради у Судану, 28 се пријавило за евакуацију преко Кризног штаба Министарства спољних послова Србије, а њих 11 је до сада евакуисано.
Помоћник министра спољних послова за конзуларне послове Марија Живковић изјавила је за РТС да је током дана из Картума евакуисано укупно 11 грађана, од којих четворо конвојем Уједињених нација, шесторо конвојем Уједињених Арапских Емирата, док је један држављанин Србије евакуисан конвојем који је организовала Турска.
„Што се тиче грађана који још увек чекају евакуацију у Картуму, након разговора министра спољних послова Ивице Дачића са министарком спољних послова Француске, добили смо уверавања да ће они бити у француском конвоју за евакуацију“, рекла је Живковићева.
Она је навела да је интернет у Картуму у прекиду, а да телефонске линије не функционишу, због чега је отежана комуникација са српским држављанима.
„Не знамо да ли су успели да дођу до француске амбасаде. Разматрају се и друге могућности за евакуацију, о чему ћемо благовремено обавестити јавност“, казала је Марија Живковић.
Оружани сукоб у Судану - Sputnik Србија, 1920, 23.04.2023
СВЕТ
Америка и Француска евакуисале своје дипломате из Судана
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала