- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Лавров о неиздавању виза руским новинарима: Показали су колико вреднују слободу говора

© Пресс-служба МИД РФ / Уђи у базу фотографијаМинистар спољних послова Русије Сергеј Лавров
Министар спољних послова Русије Сергеј Лавров - Sputnik Србија, 1920, 23.04.2023
Пратите нас
САД су показале колико вреде њихове изјаве о заштити слободе говора, изјавио је шеф руске дипломатије Сергеј Лавров, коментаришући неиздавање виза руским новинарима који су требали да посете седницу УН у склопу руске делегације.
„Најважније, будите сигурни: нећемо заборавити, нећемо опростити“, рекао је Лавров у видео снимку који је на свом Телеграм каналу објавила портпаролка руског министарства спољних послова Марија Захарова.
"Наравно, знао сам колико су наше америчке колеге познате по оваквим стварима, али сам био сигуран да ће, ипак, овога пута, с обзиром на пажњу која је скренута на њихово ружно понашање, све бити другачије. Али сам погрешио“, додао је шеф руске дипломатије.
Лавров је нагласио да је земља, која себе назива најјачом, најпаметнијом, најслободнијом, најправеднијом, показала кукавичлук.
„Урадила је нешто глупо и показала шта заиста вреде њене заклетве о заштити слободе говора, о приступу информацијама и тако даље“, рекао је он.
Обраћајући се новинарима, Лавров је додао да ће руско министарство спољних послова морати да ради за руске новинаре којима нису издате америчке визе, „да покажу више енергије, уложе више напора у доношењу истине до међународне заједнице“.
"Покушајте својим каналима да пратите шта ћемо тамо да радимо, ширите истину. Уверен сам да ће то изазвати веће интересовање широм света од филтрираних информација које сервирају својим гледаоцима, слушаоцима, читаоцима наше западне колеге“, нагласио је он.
Авион компаније Аерофлот - Sputnik Србија, 1920, 23.04.2023
РУСИЈА
Америка није издала визе руским новинарима
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала