Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Отворени гласачки контејнери на северу КиМ, улице пусте, јаке полицијске снаге надгледају гласање

© Tanjug / DOPISNIŠTVO KIMКонтејнери за гласање на локалним изборима на северу Косова и Метохије
Контејнери за гласање на локалним изборима на северу Косова и Метохије - Sputnik Србија, 1920, 23.04.2023
Пратите нас
На северу Косова у седам часова "отворени" су гласачки контејнери за локалне изборе на северу Косова, које бојкотују Срби због неиспуњавања захтева о хитном формирању ЗСО и повлачењу специјалних јединица полиције.
У 7 сати отворена су бирачка места у Косовској Митровици уз јаке снаге полиције које су смештене у близини импровизованом бирачких центара.
На самим бирачким местима осим припадника полиције и чланова бирачког одбора који су Албанци, гласача још увек нема, за разлику од ранијих година када је од самог отвора ја биралишта највећи број Срба долазио да гласа како би што пре испунили своју грађанску дужност.
Срби бојкотују изборе који се одржавају у четири општине на северу Косова и Метохије и на којима се бирају четири градоначелника и две локалне скупштине у Звечану и Лепосавићу.
У Косовској Митровици у два контејнера у близини насеља Три солитера смештен је бирачки центар 3805б који се некада налазио у основној школи Свети Сава и у ком је некада своје бирачко право, у десет учионица, могао да оствари највећи број Срба јер је ту било уписано готово 10.000 бирача.
Још увек није познато где ће се након завршетка изборног дана бројати гласови и да ли ће током самог дана бити саопштавани и подаци о излазности како је то раније био случај. За сада још нико није гласао у овом бирачком центру.
Улице су сабласно празне, а осим полицајаца који се налазе поред контејнера, џипова Кфора и новинара нема никога.

Лепосавић: Видљиво присуство полиције и Кфора, гласачки контејнери поред магистралног пута

У Лепосавићу гласачки контејнери нису смештени у окружењу код полицијске станице како је раније било најављено, већ поред магистралног пута, а полиција не дозвољава новинарима улазак у исте.
Улице су пусте, видљиво је присуство полиције као и Кфора, али се могу видети и црни џипови у којим се не налазе ни припадници полиције, ни Кфора.
Српска листа је претходно позвала народ на северу Косова да бојкотује изборе, које, како су навели у саопштењу, организује Аљбин Курти 23. априла у општинама Северна Митровица, Звечан, Зубин Поток и Лепосавић.
Из Српске листе су тада поручили грађанима да данас остану мирни и да не наседају на провокације режима Аљбина Куртија, чији је, додају, једини циљ да спровођењем ових избора протера Србе са севера Косова и Метохије.
Дечак испред бодљикаве жице - Sputnik Србија, 1920, 22.04.2023
СРБИЈА
Најновији изум Запада уперен искључиво против Срба – Ескобарова „контејнер демократија“
Александар Вучић на војној вежби у Батајници - Sputnik Србија, 1920, 22.04.2023
СРБИЈА
Вучић поручио портпаролу ЕУ: Срам те било!
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала