- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Скандалозан прекид, пораз у дербију и љутита изјава капитена Србије: „Видећемо шта ће се десити“

© AFP 2023 / MAURICE VAN STEENДушан Тадић, Ајакс
Душан Тадић, Ајакс - Sputnik Србија, 1920, 23.04.2023
Пратите нас
Фудбалери ПСВ Ајндховена победили су на свом терену екипу Ајакса резултатом 3:0 у великом дербију 30. кола холандског шампионата, чиме су направили крупан корак ка пласману у квалификације за Лигу шампиона.
Утакмицу је обележио прекид у 61. минуту при резултату од 2:0 за домаћине пошто су ватрени навијачи ПСВ-а. који су направили сјајну атмосферу, убацивали тврде предмете на терен.
Домаћи хулигани су чак гађали пивском чашом везисту Ајакса Стивена Бергхуиса, па је главни судија одлучио да прекине меч и да играче оба тима пошаље у свлачионицу. Прекид је трајао 20 минута.
Голове за ПСВ дали су Лук де Јонг у 13. и 78. и Ћави Симонс у 54. минуту.
ПСВ Ајндховен је тренутно други на табели са 65 бодова и држи позицију која води у квалификације за Лигу шампиона, док је Ајакс трећи са 62 и уколико остане на том месту чека га сезона у Лиги Европе.
То је дефинитивно неуспех за холандског великана који први пут још од 2006. није успео да победи ни лидера Фејенорд, ни првог пратиоца ПСВ у лиги целе сезоне.
Српски репрезентативац Душан Тадић одиграо је цео дерби за Ајакс, а уочи меча у Ајндховену истакао је и да постоји могућност разлаза са популарним „Копљаницима“ овог лета.

„Дошао сам овде да освајам титуле. Треба нам добар план од лета и снажнији Ајакс. Пројекат мора да буде исправан. Видећемо шта ће се десити, фудбал је непредвидив, никад се не зна“, изјавио је Тадић.

Ова изјава Србина дошла је само неколико дана након признања да би желео једног дана да буде тренер Ајакса. Зашто је капитен љут и на кога у клубу, видећемо.
Споменимо на крају и да великан из Амстердама ипак има шансе да освоји један трофеј ове сезоне и то Куп Холандије, пошто га следећег викенда очекује финале са ПСВ-ом у Ротердаму.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала