Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

У току евакуација држављана Србије из Судана

© AFP 2023Черный дым, поднимающийся над международным аэропортом Хартума на фоне продолжающихся боев в Судане
Черный дым, поднимающийся над международным аэропортом Хартума на фоне продолжающихся боев в Судане - Sputnik Србија, 1920, 23.04.2023
Пратите нас
У току је евакуација страних држављана и дипломатских мисија из Судана. Ахмед Абдел Мути, почасни конзул Србије у Судану, рекао је да се држављани Србије евакуишу у три групе. Американци су успешно евакуисани, а у току је и евакуација Француза. Јуче су евакуисани грађани заливских земаља. Борбе у Судану настављене, упркос постигнутом примирју.
Ахмед Абдел Мути, почасни конзул Србије у Судану, рекао је да је у току евакуација српских држављана.

"Шесторо српских држављана евакуише се из Картума заједно са држављанима Уједињених Арапских Емирата, друга група са четворо српских држављана кренула је са службеницима Уједињених нација, а у трећој групи са турским држављанима је и један српски", потврдио је Ахмет Абдел Мути за РТС.

Остали српски држављани, којих је у Судану укупно око стотину - или су решили да остану, или се због тога што имају малу децу предомишљају о начинима одласка из Судана, из безбедносних разлога, рекао је Ахмед Абдул Мути.
Сукоби у Судану избили су 15. априла због спора између начелника суданске војске Абдела Фатаха ел Бурхана, који председава суданским Сувереним саветом и Мохамеда Хамдана Дагала познатог као Хемедти, његовог заменика у том савету и начелника паравојних Снага за брзу подршку.
Оружани сукоб у Судану - Sputnik Србија, 1920, 23.04.2023
СВЕТ
Америка и Француска евакуисале своје дипломате из Судана
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала