- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Србија има нову тениску наду – Миа победила на теренима које добро памти и Новак

© Фото : Уступљено Спутњику / Неда МилетићМиа Ристић
Миа Ристић  - Sputnik Србија, 1920, 24.04.2023
Пратите нас
Миа Ристић, млада репрезентативка Србије у тенису, потврдила је сјајну форму и освојила је други трофеј у УТР конкуренцији савладавши Румунку Ирину Фетечеу, чиме је наставила са одличним резултатима.
Миа је са 16 година недавно остварила четири победе за Србију у Били Џин Кинг купу, а сада је убедљиво стигла до трофеја на турниру одиграном на теренима ТК Црвена звезда победивши са 6:2, 7:6.
Миа је претходни трофеј освојила у Нишу, прошле године.
На тим теренима одржана су укупно два УТР турнира, у женској конкуренцији је Миа била неприкосновена, док је у мушкој конкуренцији Јанес Лорен савладао Луку Павловића после преокрета, 3:6, 6:0, 6:2.
Младе тенисерке и тенисери су имали прилику да играју на терену где је Новак Ђоковић 2003. године, дакле пре 20 година, освојио први професионални трофеј.
Уз подсећање на то, директор ТК Црвена звезда Слободан Војиновић говорио је о младој Мии Ристић.
„Честитам нашој репрезентативки Ристић која је и овде на УТР такмичењу показала да је један од највећих тениских талената и потенцијала на свету, да ће брзо бити у самом светском врху и изузетно нам је драго да ће памтити овај турнир као један леп тријумф на путу ка светском трону у профи конкуренцији“, навео је Војиновић.
© Фото : Уступљено Спутњику / Неда МилетићВиктор Троицки
Миа Ристић и терен Виктор Троицки - Sputnik Србија, 1920, 24.04.2023
Виктор Троицки
А да је тенис у експанзији у Србији потврђује и први од 22 ИТФ турнира који ће се ове године играти на теренима хотела „Планинка“ у Куршумлијској бањи – један од терена добио је име по селектору Дејвис куп репрезентације Србије Виктору Троицком.
„Изузетна ми је част што моје име носи централни терен овог јединственог кутка наше прелепе Србије. Светска инфраструктура, савремени објекти, храна изуетног квалитета, нетакнута природа, ваздушна бања, базени са термалним водама, у месту оваквог јединственог садржаја и на терену са мојим именом, на чему сам јако захвалан домаћину, родиће се нови шампиони, будући светски асови који ће заувек памтити да су прве поене и пехаре узели управо у рају Србије. Све честитке домаћину на свему што је учинио да овај серијал доведе овде, да створи услове за овако нешто што нема ни у једном другом делу света, на максималној мотивисаности, раду, вредноћи, пожртвованости и оперативности“, рекао је селектор Троицки.
Погледајте нову епизоду емисије Спутњик спорт.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала