- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Видић се огласио први пут после избора – и упоредио Србију са Бугарском

© AFP 2023 / PAUL ELLISНемања Видић са супругом
Немања Видић са супругом - Sputnik Србија, 1920, 24.04.2023
Пратите нас
Немања Видић, некадашњи репрезентативац и кандидат за председника ФСС-а, огласио се први пут после избора у Фудбалском савезу Србије.
Бивши капитен Звезде и Манчестер јунајтеда повукао се у трци са Драганом Џајићем дан пре избора у Старој Пазови и тако вероватно избегао катастрофалан пораз.
Видић је гостовао у подкасту некадашњег саиграча Рија Фердинанда у коме су евоцирали успомене на играчке дане, али причали и о садашњости. Енглеза је, најпре, занимало чиме се сада бави.

„Пре две године сам се преселио у Београд са породицом. Тамо смо се вратили после 18 година у иностранству. Уложио сам део новца у грађевински бизнис, бавим се изградњом некретнина, имам своју компанију. И покушавам да се едукујем, истовремено. Завршио сам лиценцу у ФА Енглеске и уписао мастер у УЕФА. У будућности видим себе у фудбалској администрацији“, рекао је Видић.

Подсетили су га и на то да је недавно био кандидат за председника ФСС-а.
„То ми је била опсесија, да постанем председник ФСС-а. Опседнут сам фудбалом, волим Србију, људи су ме тамо стално питали када ћу почети да радим нешто у српском фудбалу. Зашто не помажем с идејама и везама које имам. У једном тренутку сам мислио о томе и пријавио се за председника. Било је то добро искуство и све је било добро до последњег дела у коме сам се предомислио и одлучио да није прави моменат за мене“, истакао је Немања, па додатно појаснио:
„Јавност, 90 одсто људи је било за то да ја будем председник ФСС-а, али они који су у Фудбалском савезу, они који воде фудбал се плаше промена. Ја сам тај који би донео промене и очигледно је то био главни проблем. Видећемо шта ће бити у будућности. Надам се да ћу моћи да помогнем српском фудбалу. Можда не као председник, можда у некој другој улози“, додао је Видић.
Рио је подсетио Видића да је и њихов некадашњи саиграч Димитар Бербатов имао сличне амбиције у Бугарској.

„Димитар се бори да постане председник ФС Бугарске већ годину и по дана. Свуда су проблем стари кадрови који не желе да се одрекну привилегија, који не желе да схвате да се свет креће унапред, који не прихватају дигитализацију и да није исто сада и пре пет година. Зато ни у бугарском ни у српском фудбалу нема правог успеха.“

Немања Видић - Sputnik Србија
Немања Видић
бивши фудбалер
Занимљиво да је Немања Видић недавно постао активан на друштвеним мрежама, а Фердинанд га је подсетио да то није био случај када је био играч.
„Нисам имао друштвене мреже јер сам желео да се фокусирам на фудбал. Желео сам да дам све најбоље од себе и да успем у фудбалу. Сада сам у другој позицији, морам да се променим и имам другачији мајндсет. Да разумем младе генерације, нове генерације, где се креће фудбал и да будем отворенији. У мом ДНК је да будем опрезан, али морам да будем отворенији према јавности“, закључио је Немања Видић.
*Видићева кандидатура била је једна од тема у емисији Спутњик спорт
Муња - Sputnik Србија, 1920, 24.04.2023
СПОРТ
Гром убио 11 фудбалера током утакмице – највећа фудбалска превара
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала