- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Невероватна МВП партија Јокића – али и пораз Денвера

© AP Photo / Rick BowmerНикола Јокић
Никола Јокић - Sputnik Србија, 1920, 24.04.2023
Пратите нас
Кошаркаши Денвер Нагетса поражени су од Минесоте са 114:108 (96:96) у оквиру плеј-офа НБА лиге и то после продужетка, па је тако сада резултат 3:1 за тим Николе Јокића. Србин је одиграо маестралну партију и завршио утакмицу са чак 43 поена, 11 скокова и шест асистенција.
Додајмо и да је Атланта Богдана Богдановића поражена од Бостона (121:129) и сада губи са 1:3 у плеј-оф серији. Богдановић је на терену провео 19 минута и за то време забележо осам поена и два скока, а за три поена шутирао је 2/5.
Јокић је са друге стране био одличан у шуту за три поена (5/8), из игре је имао 57 одсто (15/26). Промашио је четири слободна бацања.
Од тога и једно веома важно слободно бацање које мало умањује маестралност Николине партије.
Иначе, Јокић је са ова 43 дата поена изједначио свој најбољи нападачки учинак у плеј-оф утакмицама.
Денвер је на три минута пре краја губио 12 поена разлике, али потом су Нагетси направили сјајну серију од 12:0 и дошли су чак у ситуацију да победе. Јокић је био весник повратка Денвера, имао је чак и два слободна бацања при резултату 96:95 за Вукове, али је погодио једно и тако се отишло у продужетак.
Тамо је Јокићев тим остао без енергије, био је лош у нападу и то је допринело чињеници да је Минесота стигла до прве победе у овој серији, мада је наравно Денвер и даље велики фаворит за пролазак даље.
Код Денвера је још Џамал Мареј био добар са 19 поена, седам скокова и пет асистенција, Мајкл Портер је додао 15, а Ерон Гордон 14 поена.
Са друге стране Ентони Едвардс је убацио чак 34 поена уз шест скокова и пет асистенција, док је Мајкл Конли додао 19 поена. Карл Ентони Таунс је дао 17 поена, а Руди Гобер 14 поена и 15 скокова.
Денвер за два дана има поправни на свом паркету. Наредни меч у коме су Нагетси домаћини на програму је у среду у 3:00 по српском времену.
Серија се поново сели у Колорадо иако је Денвер желео све да заврши у четири утакмице.
Факундо Кампацо - Sputnik Србија, 1920, 23.04.2023
СПОРТ
Шпанци селе Кампаца у Реал, Звезда подсетила на његову недавну изјаву
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала