- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Шпанци селе Кампаца у Реал, Звезда подсетила на његову недавну изјаву

© AFP 2023 / DIMITRIJE NIKOLICФакундо Кампацо
Факундо Кампацо - Sputnik Србија, 1920, 23.04.2023
Пратите нас
Аргентинац Факундо Кампацо вратиће се у Реал Мадрид, где ће играти наредне сезоне, пишу шпански медији, односно поуздани „Релево“.
Према информацијама које су лансирали Шпанци, договор је скројен у Каталонији пред меч Евролиге између Барселоне и Црвене звезде. Састали су се представници Реал Мадрида Хуан Карлос Ерера и спортски директор Алберто Ерерос, који су обавили разговоре за Звездиним најбољим кошаркашем Кампацом.
Тада је, наводно, договорен његов повратак у престоницу Шпаније, а истиче се да је договор постигнут на обострано задовољство.
Кампацо је на Мали Калемегдан стигао из НБА лиге, док би на Пиринеје стигао из Србије, чиме би био регистрован као „нерезиден“", па би порески органи узели само 22 одсто од укупног уговора који би мађионичар из Аргентине требало да потпише са краљевским клубом и ривалом Партизана у четвртфиналу Евролиге.
Према наводима „Релево“, Реал који је и раније хтео Факуа, тада је нудио 1,6 милиона евра као годишњу плату.
Звезда је, међутим, демантовала гласине, подсећајући на Кампацову изјаву дату пре десет дана.
„Нисмо причали о мом статусу још, још није тренутак за то. Посветимо се садашњости, желим да играм колико год утакмица могу и да уживам. Обично не размишљам о будућности, већ само о садашњости“, рекао је Кампацо.
Кампацо је својом магијом и нестварним асистенцијама бацао у транс црвено-беле навијаче. У АБА лиги је просечно бележио 14,5 поена уз 6,7 асистенција, на 15 утакмица. У Евролиги је дуго имао забрану играња, успео је на крају да упише девет утакмица уз просек од 15 поена и 5,9 асистенција.
Подсетимо, пре одласка у НБА лигу аргентински кошаркашки ас је с успехом бранио боје Реал Мадрида с којим је освојио две титуле првака Европе - 2015. и 2018. године и јасно је да га тамо чекају раширених руку.
Валтер Таварес - Sputnik Србија, 1920, 22.04.2023
СПОРТ
Луда прича Партизановог противника – џин радио у супермаркету до 17. године, „открио“ га туриста
Алексеј Покушевски - Sputnik Србија, 1920, 22.04.2023
СПОРТ
Поку – освежење које је потребно Србији Светислава Пешића
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала