- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Русија о „изборима“ на тзв. Косову: Карикатура демократског процеса

© Sputnik / Наталья СеливерстоваМИП у Москви
МИП у Москви - Sputnik Србија, 1920, 24.04.2023
Пратите нас
Министарство спољних послова Русије назвало је локалне изборе на северу тзв. Косова које су Срби бојкотовали, карикатуром демократског процеса.

"Привремени органи самоуправе у Приштини настављају да заоштравају ситуацију на Косову, намерно гурају у ћорсокак дијалог са Београдом. Поново је на удару аутохтоно српско становништво, његова основна права и слободе. Још један доказ игнорисања (права Срба) било је одржавање такозваних локалних избора 23. априла у северном делу покрајине која је насељена Србима. Упркос бојкоту српске већине, одбијању да предложе сопствене кандидате, гласање је ипак одржано под притиском западњака. Резултат је очекиван: Срби су једногласно бојкотовали ову пародију демократског процеса“, саопштило је Министарство спољних послова Русије.

Истовремено, „занемарљиво мала излазност” и непостојање елементарних услова за изражавање воље „нису спречили Приштину да изборе прогласи успешним и са нескривеним цинизмом прогласи „победнике”,” навело је министарство.
„Управо тако изгледа косовска „владавина права“ о којој се толико прича у САД и ЕУ. То је провокативна замена општеприхваћених изборних процедура срамном имитацијом, која у потпуности одговара западним спонзорима Приштине: они подстичу окупацију севера Косова, настоје да се Србима коначно одузме право гласа, суочени са прогоном и терором који је покренуо локални „премијер“ Аљбин Курти", саопштило је министарство.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала