- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Руски путнички авион Ту-214 полетеће до краја ове године

© Sputnik / Максим Блинов / Уђи у базу фотографијаАвион Ту-214ОН
Авион Ту-214ОН - Sputnik Србија, 1920, 24.04.2023
Пратите нас
Руски путнички авион Ту-214 с домаћом опремом требало би да буде произведен до краја ове године, рекао је новинарима Александар Војт, генерални директор Уљановског конструкторског бироа за пројектовање инструмената, који је у саставу државне корпорације „Ростех“.
„Први авион би требало да буде пуштен крајем ове године, а потписан је уговор за већи број авиона за 'Аерофлот', за 'Татњефт' – то је већ 2024. и 2025. године. Око 18 летелица“, рекао је Војт.
Ту-214 је путнички авион уског трупа, опремљен руским моторима ПС-90, у којем може да се смести 210 путника. Даљина лета је до 6.500 километара. Авион се сада производи у фабрици у Казању у малој серији.
Ту-214 користи специјални летачки одред „Русија“ који је задужен за летове руских званичника и припадника безбедносног ресора.
Војт је, такође, рекао да ће путнички авион „Сухој суперџет њу“ с руском опремом први лет извести у мају.
„Први лет 'Сухој суперџета' је планиран за мај. Све што виде пилоти у кабини направљено је у Уљановском конструкторском бироу, као и сва сигнализација за пилота. То је најзначајнији догађај ове године, који ишчекујемо с нестрпљењем“, рекао је Војт.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала