- Sputnik Србија, 1920
Специјална операција у Украјини
Све о специјалној војној операцији Русије за демилитаризацију и денацификацију Украјине.

Украјински генерал: Кијев никада неће имати довољно војника и технике

© УПСИ МО РФУкрајинска војска
Украјинска војска - Sputnik Србија, 1920, 24.04.2023
Пратите нас
Командант украјинских снага у Харсковској области, генерал Сергеј Мељник, сматра да Кијев никада неће имати довољно људи и технике, јер су професионални војници већ погинули или су рањени, због чега се у борбе шаљу људи без искуства.
„Проблем је у томе што ми никада нећемо имати довољно људи и технике. Они који су професионални војници су већ исцрпљени, рањени су или се опорављају. Или су погинули. Због тога позивамо људе без војног искуства и обучавамо их“, рекао је Мељник у интервјуу за шпански лист „Паис“.
Како пише лист, генерал је признао да је украјинској војсци потребно више људи и муниције за артиљерију и тенкове. Он је негирао информације да би у Украјини, поред садашњег добровољног служења, могла да буде објављена и обавезна масовна мобилизација.
Према наводима листа, Мељник је уверен да украјинска војска има довољно оружја за пролећну офанзиву, али да признаје да би било добро да Кијев добије додатно, савременије наоружање од својих међународних савезника.
Премијер Украјине Денис Шмигаљ је почетком априла изјавио да би контраофанзива Украјине могла да почне на лето, а касније је навео да би она могла да почне „у најскорије време“.
Амерички медији су писали о томе да је почетак украјинске офанзиве, наводно, планиран за 30. април. Лист „Форејн полиси“ је, међутим, пренео изјаву украјинске политичарке Александре Устинове, која је навела да се Украјина надала да ће почети контраофанзиву у априлу, али да је одложила на неодређено време због недостатка оружја.
Украјински војници  - Sputnik Србија, 1920, 24.04.2023
Специјална операција у Украјини
Медији: Кијев има три сценарија за контраофанзиву
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала