- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Медведев: Председник Америке могао би да буде човек са ауторитетом - Илон Маск

© AFP 2023 / ANGELA WEISSИлон Маск
Илон Маск - Sputnik Србија, 1920, 25.04.2023
Пратите нас
Победу на америчким изборима може извојевати човек са великим ауторитетом, као што је, на пример, бизнисмен и власник друштвене мреже Твитер Илон Маск, изјавио је заменик председника Савета безбедности Русије Дмитриј Медведев.

„Сада се много говори о Илону Маску као о новом лицу Сједињених Држава. На изборима за председника САД победу може извојевати човек који има далеко већи ауторитет него бивши председник Доналд Трамп и посебно актуелни Џозеф Бајден. Легендарни Илон Маск “, рекао је Медведев обраћајући се на маратону знању.

Руски званичник је додао да судећи по претендентима на функцију председника Америке, ситуација се развија у правцу трагикомедије.
„Судећи по кандидатурама оних који претендују на место председника Америке ситуација се развија по принципу трагикомедије и постоји ризик да постане фарса. Потпуна фарса. Сведоци смо коначног распадања америчке политичке елите, када власт у тој држави прелази у руке тзв. дубоке државе, а на челу државе је или харизматични али немоћни дилетанти или беспомоћни старци“, рекао је он.
То, како је рекао, није смешно, него ужасно.
За Русију није важно ко је председник САД, али агонија са политичким класама у САД може да буде окидач који би зауставио развој читавог човечанства, изјавио
„За нас у овом моменту није толико важно ко је у Белој кући. То је проблем Американаца, њихових савезника. Али при агонији политичких класа у САД то може да буде окидач који би могао да угрози стабилан развој читаве људске цивилизације“, рекао је Медведев.

Навијаћу за Тексас

Медведев је рекао да ће навијати за Тексас ако та територија одлучи да постане независна од САД.
Како је рекао, борба до истребљења међу политичким елитама и економским клановима у САД може довести до одвајања различитих држава које се и без тога размећу својом независношћу у најосетљивијим питањима.
„Слободу већ траже Калифорнија и Тексас. Чини се да је такав сценарио донедавно изгледао апсурдан и чудан. Али, Тексас је већ почео да се спрема за спровођење референдума. Републиканци су 2021. у држави Тексас осмислили закон о независности Тексаса и закон о референдуму. Правну основу су такође припремили - кршење члана 1. Устава Тексаса. Појавили су се и нови нацрти закона ове године. Тако да оно најинтересантније тамо тек почиње. Не знам како ви, али ја ћу навијати за Тексас“, рекао је Медведев.
Илон Маск - Sputnik Србија, 1920, 18.03.2023
СВЕТ
Шта ће се десити ако Трамп буде ухапшен: Процена Илон Маска
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала