- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Патрушев упозорио: САД би могле да покрену биолошки рат против Русије

© Sputnik / Сергей Гунеев / Уђи у базу фотографијаСекретар Савета безбедности Русије Николај Патрушев
Секретар Савета безбедности Русије Николај Патрушев - Sputnik Србија, 1920, 25.04.2023
Пратите нас
Русија мора да се одупре покушајима Сједињених Америчких Држава да припреме и покрену биолошки рат против ње и других земаља, изјавио је на годишњем пленарном састанку Научног савета при Савету безбедности Русије секретар Савета Николај Патрушев.
„Највећу пажњу наше научне заједнице захтевају специјална биолошка истраживања која САД користе у развоју војних програма. Треба да се ради о активном супротстављању фактичке припреме биолошког рата против Русије и других држава“, рекао је Патрушев.
Патрушев је додао да западне земље настављају са покушајима да изолују Русију и одузму јој статус велике силе.
„Колективни Запад на челу са Англосаксонцима не престаје да се нада да ће победити Русију, обезбедити њену изолацију у свету, лишити је статуса велике силе способне да пружи достојан отпор Сједињеним Америчким Државама и њиховој тежњи за глобалном доминацијом. Важно је разумети да им се традиционално мешамо у спровођењу нељудских планова“, приметио је он.
Патрушев је констатовао да Вашингтон и Лондон у реализацији тих планова не презају ни пред чим.
„Видимо да владајућа елита Англосаксонаца, у сопственим себичним интересима, може не само да успорава економски развој трећег света, већ и да доведе у питање добробит својих европских савезника, укључујући и у области енергетике и индустријске производње“, упозорио је он.
Према његовим речима, Русија мора да предвиђа дејства својих противника неколико корака унапред и предузме превентивне мере како би победила у конфронтацији са Западом.
Он је скренуо пажњу да околности диктирају потребу да се припрема унапред.
„Схватити шта ће наши противници предузети. Не само пратити их, већ видети неколико корака унапред, благовремено разрадити превентивне мере“, нагласио је Патрушев.
Запад као један од приоритетних циљева има уништење руске науке, али то им неће поћи за руком, рекао је Патрушев.
„Наши противници су свесни да упркос њиховим напорима 1990-тих година нису успели да униште руску науку и да је ослабе. Наши научници и истраживачи су као и пре авангарда светског научног и техничког прогреса. Запад није задовољан због тога. Његови идеолози као један од приоритетних задатака постављају уништење руске науке, њену дискредитацију и одузимање конкурентног кадровског потенцијала “, оценио је он.
Покушаји Запада да укину руску науку не могу да буду овенчани успехом, закључио је Патрушев.
Заменик председавајућег Савета безбедности Русије Дмитриј Медведев. - Sputnik Србија, 1920, 25.04.2023
РУСИЈА
Медведев: Перспектива нуклеарне експлозије постоји и расте из дана у дан
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала