- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Осетила је како је било славној Рускињи – и потонула: „Притисак ме је довео до депресије“

© AFP 2023 / FREDERIC J. BROWNПаула Бадоса
Паула Бадоса - Sputnik Србија, 1920, 25.04.2023
Пратите нас
Паула Бадоса, шпанска тенисерка, открила је да није могла да се носи са притиском јавности и поређењем са легендарном Рускињом Маријом Шараповом.
Бадоса је прошлог априла била друга тенисерка света, али је потом потонула и за све криви своју немогућност да се носи са притиском.
Она је већ са 17 година стигла у врх светског тениса, у том периоду је већ зарадила први милион, а због физичке сличности са Шараповом постала је и мета за рекламне кампање.
Током година је успевала да се носи са притиском, али је по доласку на другу позицију ВТА листе доживела крах.
Поређења са славном Рускињом су јој донела проблеме и за свега годину дана је пала на 33. позицију, није могла да оствари очекиване резултате нити да понови успех попут четвртфинала Ролан Гароса 2021. године.
„Није ми сметало када су правили поређења са играма Марије Шарапове. Сви ми имамо узоре у каријерама и лепо је када вас пореде са таквом величином. Али та поређења су била више и даље од тениса што ми је стварало нелагодност и притисак и самим тим ме довело до стања депресије. Ментално сам била лоша. Ум није могао да слуша те разне приче. Било је веома тешко изборити се с тим. Имате осећај да вас не гледају као спортисткињу кад чујете разне коментаре“, рекла је Паула Бадоса.
Она је недавно постала део тима организације ПТПА коју је основао Новак Ђоковић са идејом борбе за већа права тенисерки и тенисера.
*Погледајте нову епизоду емисије Спутњик спорт
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала