- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Алекса дизао свлачионицу на ноге: Кевин нас носи на кркачама – притисак је на Реалу /видео/

© Sputnik / Лола Ђорђевић Алекса Аврамовић
 Алекса Аврамовић - Sputnik Србија, 1920, 26.04.2023
Пратите нас
Алекса Аврамовић вратио је Партизан у живот против Реал Мадрида у другој половини последње деонице, али један од миљеника навијача истиче да је цео тим функционисао одлично, док за Кевина Пантера каже да екипи капитенски носи на кркачама.
Покушавали су кошаркаши Партизана да се радују, али и да стишају еуфорију јер их нова утакмица против Реала очекује већ у четвртак. Међутим, Алекса Аврамовић није могао да крије срећу због велике победе у првој утакмици.
„Где год играмо ту су наши Гробари, што би рекла песма, хвала им на томе, били смо ношени енергијом. Кевину хвала, погодио је претежак шут, 26 поена, прави капитен. Јам је одиграо феноменално, Данте погодио тежак шут, сви су играли феноменално. Нисмо имали решења за Дека, да ли оде на пост да кош, тројку шутне убаци, један на један погоди, класа од играча, феноменалан је играч. Радовали смо се, али радовање је прошло сада морамо да се фокусирамо на следећу утакмицу“, рекао је Аврамовић после меча.
Нагласио је Алекса да је сваки играч имао веома важну секвенцу, док није желео превише да истиче свој допринос поготово тројком у последњој четвртини.
„Свако је дао допринос, Смајли је кренуо феноменалну утакмицу после тога је Зек погађао неке шутеве, надовезали су се Јам и Егзум, ја сам имао тежак шут, а Кевин нас носи на кркачама“, објаснио је Аврамовић.
Миљеник навијача Партизана истакао је да ужива у овако тешким и великим утакмицама и сматра да су црно-бели имали одлично сезону, поготово када се погледају резултати из другог дела.
„Живим за овакве утакмице, волим да се надмећем, да покажем да смо бољи и ајмо да играмо најбољу кошарку, Партизан други део сезоне игра изванредно. Да смо могли да победимо још неке утакмице сигурно јесмо, али ту смо где смо, ово је реалност, ми водимо 1:0 и спремамо се за следећу утакмицу“, истакао је Аврамовић.
После утакмице Алекса је био један од најрасположенијих играча у свлачионици. Док је Џејмс Нанели смиривао ситуацију и рекао саиграчима „Морамо да победимо следећу утакмицу“, Алекса је имао други план.
„Океј, али сада славимо“, поручио је саиграчима Аврамовић у свлачионици.
Кошаркаш Партизана верује да ће Реал играти под већим притиском и још агресивније, али не сумња ни у своју екипу.
„Велики је притисак на њима, видели сте пушта се чвршћа игра, мора баш да буде тежак фаул да би се свидело. Они ће у следећу утакмицу ући много агресивније јер немају шта да изгубе, они губе 1:0, а ми победом идемо у нашу кућу где знамо колико смо опасни“, поручио је Аврамовић.
*Погледајте ново издање емисије Спутњик спорт.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала