- Sputnik Србија, 1920
МУЛТИМЕДИЈА
Када слика говори више од хиљаду речи! Кроз Спутњикове фото-галерије, инфографике и други мултимедијални садржај сагледајте свет из другачије перспективе.

Артиљеријски снајпер: Руска хаубица уништава скривене положаје украјинске војске

© Пресс-служба Минобороны РФ / Уђи у базу фотографијаРуске самоходне хаубице "хијацинт" у зони специјалне војне операције
Руске самоходне хаубице хијацинт у зони специјалне војне операције - Sputnik Србија, 1920, 26.04.2023
Пратите нас
Министарство одбране Русије објавило је видео на коме је приказано деловање хаубица „гиацинт-С“ калибра 152 милиметра током специјалне војне операције (СВО).
На објављеном снимку хаубицама рукује јединица Западног војног округа.
Како наводи руски војни ресор, прво су извиђачке јединице откриле положаје украјинских противваздухопловних система који су били камуфлирани у шумовитом подручју и послале су њихове координате. Након тога је јединица са хаубицом „гиацинт“ изашла на борбени положај како би уништила циљ на основу добијених обавештајних података.
„Јединице 'гиацинт-С' уништиле су противваздухоловне системе украјинских неонациста. Гађане су високоексплозивним пројектилима калибра 152 милиметра са удаљености од око 15 километара. Извиђачки комплекс је кориговао ватру и забележио уништавање циљева“, наводи се у саопштењу руске војске.
Истиче се да је обученим јединицама потребно свега неколико минута да након примљених података о мети изврше гађање. Артиљерија у зони специјалне операције уништава упоришта, технику и утврђења Оружаних снага Украјине.
Рад самоходних топова 2С7 „Пион“ у зони специјалне операције - Sputnik Србија, 1920, 04.12.2022
РУСИЈА
Ефикасно и прецизно: Које моћно оружје користе руски артиљерци
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала