- Sputnik Србија, 1920
РЕГИОН
Најновије вести, анализе и занимљивости из земаља у региону

Бивши бугарски министар: Рекли су да ће НАТО да нас чува, а Европа да нас храни...

© AP Photo / Alex BrandonБугарска застава
Бугарска застава - Sputnik Србија, 1920, 26.04.2023
Пратите нас
Будућа влада Бугарске „служиће страним интересима“, а не бугарском народу, сматра бивши министар одбране ове земље Красимир Каракачанов. То ће значити да ће Бугарска обезбедити Украјини још више наоружања из сопствених залиха. Показује се интересовање и за бугарске ловце и тенкове, рекао је он.
„НАТО ће нас чувати, Европа ће нас хранити... Видимо и сами да нас последњих 15 година, откако смо чланови НАТО-а и ЕУ, нико не храни нити штити бесплатно. Треба рећи колико ће коштати модернизација војске. Што је најважније, нека кажу где ћемо да нађемо паре за то. Јасно је где: од кредита које ће враћати наши унуци, праунуци итд. Много пута сам говорио, Бугарска ни економски и војно није спремна ни за какав рат. Укључујући и за рат у Украјини“, рекао је Каракачанов.
Бивши министар је такође критиковао политику САД и ЕУ према сукобу у Украјини. Он је актуелне догађаје назвао „ратом” између два блока – оних који настоје да одрже монопол САД као јединог светског фактора и осталих који су се ујединили око Кине, Руске Федерације, Индије и других. Према речима Каракачанова, оружани сукоб који је почео 24. фебруара 2022. могао се избећи. Бивши министар назвао је неозбиљном реторику да ће Русија „напасти Европу”.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала