- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Кремљ: Указ о спољном управљању страном имовином ─ одговор на одузимање руске имовине на Западу

© Sputnik / Алексей ЛебедевПоглед на Кремљ
Поглед на Кремљ - Sputnik Србија, 1920, 26.04.2023
Пратите нас
Главни циљ указа руског председника Владимира Путина о управљању страним средствима је стварање компензационог фонда као одговор на експропријацију руске имовине у иностранству, изјавио је новинарима портпарол Кремља Дмитриј Песков.
Како је навео, Запад ствара регулаторни оквир за прелазак са привременог управљања на фактичку конфискацију руске имовине, а указ руског председника о спољном управљању страним активима представља одговор на агресивне кораке непријатељских земаља.
„Заправо, ова иницијатива реципрочно одражава став влада западних земаља према страној имовини руских компанија. Зато што се у низу држава примећује систематски прелаз са привремене управе на фактичку конфискацију“, објаснио је Песков.
Он је додао да се указ не баци имовинским питањима и не лишава власнике имовине.
„Постоји разлика, ова уредба се не бави питањем власништва и не лишава власнике имовине, јер је спољно управљање привремено. Једино што првобитни власник више нема право да доноси управљачке одлуке“, додао је портпарол.
Путин је у уторак потписао указ о одговору на заплену руске имовине у иностранству и ограничавање имовинских права. Такође је одобрио списак стране имовине која се, као одговор, преноси на привремену управу Федералне агенције за управљање имовином.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала