- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Некада „кука и мотика“ – данас црвени картон за судију, позив полицији и „балонче“ за алкохол

© Sputnik / Лола ЂорђевићФудбалска лопта
Фудбалска лопта - Sputnik Србија, 1920, 26.04.2023
Пратите нас
Невероватна ситуација се догодила у хрватском „сеоском фудбалу“ – судије су направиле потпуни циркус, а играчи су само посматрали све у неверици.
Како преноси Глас Славоније, много пута су судије бежале кроз кукурузе и оранице, навијачи су доносили виле, лопате, па чак и зољу, недавно је један тренер остао без дела прста јер му га је одгризао ривал, а у Будимцима се догодио спектакл незапамћених размера.
Био је то дерби старих ривала и познаника, Динамо трећи на табели, Лађанска иза њих, знало се да ће доћи до појачаних тензија, али овога пута главне улоге нису играли играчи, ни узбуђени навијачи, ни људи. са клупе оба клуба.
Судије су приредиле представу, а играчи су само са стране могли да посматрају циркус који је пратио црвени картон. Картон судији.
У лигама Фудбалског центра, због недостатка судијског кадра, често се делегира само један (главни судија), па се један помоћник бира из реда домаћина, а једног бира гост.
Ови линијски играчи, изабрани са трибина, обично обављају ову дужност из недеље у недељу.
Овог пута главни судија утакмице Зденко Керовец из Вукојевца није био задовољан својим „свингером“ Антуном Бичанићем из домаће екипе, који је ушао у вербални сукоб са људима са гостујуће клупе, па му је доделио црвени картон.
У извештају делегата Ивана Кеглевића наводи се да је главни судија у 83. минуту избацио Бичанића из игре, јер је оценио да због пристрасности не може да обавља ту дужност.
Ово није први случај да главни судија испрати свог помоћника са терена, али то није све што се догодило у недељу поподне у Будимцима.
Помоћни арбитар није био задовољан искључењем, чули су се повици због судијске одлуке, а онда је позвао полицију. У локалним круговима се причало да је позвао полицију са намером да пријави главног судију Керовца да суди у алкохолисаном стању.
Помоћни арбитар зна да се не смете на терен под дејством алкохола, уосталом, у члану 4 Закона о спречавању нереда на спортским такмичењима стоји да се недозвољеним понашањем сматра „покушај уласка, доћи и боравити у простору спортског објекта изнад 0,5 г/кг, односно одговарајуће количине милиграма по литру издахнутог ваздуха“.
Полицајци су заиста стигли на терен у Будимцу, али из ПП Нашице кажу да нису имали замерку на алкохол, већ на могући поремећај после утакмице. Ово стоји и у извештају делегата утакмице.
„Антун Бичанић је због могућих тензија позвао полицију, која је дошла на крају меча и оценила да нема потребе за интервенцијом“, наведено је.
Дакле, полиција није имала шта да ради, а Зденко Керовец није морао ни да дува у „балон“, иако је његов суспендовани помоћник сумњао да је попио још неколико.
Иначе, меч је завршен нерешено 1:1, али је резултат остао у сенци свега што се дешавало на терену.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала