- Sputnik Србија, 1920
Специјална операција у Украјини
Све о специјалној војној операцији Русије за демилитаризацију и денацификацију Украјине.

У Кијеву прете да ће да заузимају мање руске градове

© Sputnik / Евгений Котенко / Уђи у базу фотографијаВојници батаљона Азов полажу заклетву у Кијеву
Војници батаљона Азов полажу заклетву у Кијеву  - Sputnik Србија, 1920, 26.04.2023
Пратите нас
Привремени командант батаљона Азов* Богдан Кротевич рекао је америчком листу Вашингтон Пост да јединица намерава да игра важну улогу у контраофанзиви Оружаних снага Украјине, користећи тактику заузимања мањих руских градова ради вршења притиска на Москву.
Како су саопштили новинари, кијевски режим је одредио Азов*, који је недавно апсорбовао друге јединице Националне гарде земље, да буде једна од шест офанзивних бригада, рекли су новинари. Лист истиче да Азов* покушава да се опорави од „тешких борбених губитака“ и нада се да ће регрутовати 6.500 нових бораца.

"Одговарајући на питање о предстојећој офанзиви, Кротевич се осврнуо на први руско-чеченски рат, када су чеченске снаге користиле стратегију заузимања малих руских градова које би затим користиле за вршење притиска како би повратиле територије које су се налазиле под руском контролом", наводи лист.

Украјински председник Володимир Зеленски у понедељак је изабрао десет људи који ће одговарати за контраофанзиву, бавиће се наоружавањем и опремањем јуришних бригада украјинских снага.
Прошле недеље, заменица министра одбране Украјине Ана Маљар назвала је ситуацију у Артјомовску, где се Оружане снаге Украјине свакодневно повлаче из два-три кварта, елементом контраофанзиве. Она је навела да Оружане снаге Украјине изводе „активне јуришне операције“.
*терористичка организација забрањена у Русији
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала