- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Аљоша жели само Србију: „Осећам да сам Србин – на сваки могући начин“

© Фото: Скриншот/ТвитерАљоша Васић, Падова, фудбалер
Аљоша Васић, Падова, фудбалер - Sputnik Србија, 1920, 27.04.2023
Пратите нас
Право ниоткуда до српске јавности стигла је информација да у Италији стасава њен син, фудбалер италијанске Падове Аљоша Васић. Момак рођен у Италији жели само дрес репрезентације Србије.
У серијалу „српски синови“ који припрема и води Кристијан Плазоња, фудбалски аналитичар, везни фудбалер рођен 2002. године открио је да је недавно добио пасош Србије.
„Имам два велика сна за наредних неколико година. Желим да играм у Серији А и да играм за Србију. Урадићу све како бих достигао те циљеве. Недавно сам коначно добио држављанство Србије и не могу да дочекам да заиграм за репрезентацију. Рођен сам у Италији, али су моји родитељи из Бањалуке. Осећам да сам Србин, на сваки могући начин“, навео је Васић.
У престоницу Републике Српске, како каже, често се враћа.
„Долазим најмање двапут годишње, да посетим породицу и да се изопштим из ужурбаног живота. Волим да се враћам у Бањалуку, даје ми то другачију перспективу и мотивацију да се жестоко борим у Италији“.
Уз лојалност коренима, Аљоша је веран и Падови.
„Падова је моја најважнија школа. Дочекали су ме када сам био мали и помогло ми је да израстем у човека какав сам сад. И као фудбалер и као људско биће“.
Аљоша има и узора – наравно Србина који бриљира у Италији.
„Заљубио сам се у фудбал због Роналдиња, али је сада мој омиљени играч Сергеј Милинковић-Савић. Невероватан везни фудбалер који комбинује технику и физикалије. Имао сам среће да играм против њега у пријатељској утакмици. Дао ми је свој дрес и веома ценим тај потез“, закључио је Васић.
Он је, као офанзивни везиста и полушпиц, у актуелној сезони треће италијанске лиге, одиграо је 35 утакмица, постигао осам голова и додао четири асистенције.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала