- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Преминуо познати амерички ТВ водитељ Џери Спрингер, аутор једне од најбизарнијих емисија на свету

© AP Photo / Alex von Kleydorff/Hearst Connecticut MediaЏери Спрингер
Џери Спрингер - Sputnik Србија, 1920, 27.04.2023
Пратите нас
Бивши амерички телевизијски водитељ Џери Спрингер, најпознатији по својој бизарној ток-шоу емисији, преминуо је у 79. години.
Он је водио емисију „Шоу Џерија Спрингера“ скоро три деценије, почев од 1991. године, а позната је по изношењу приватних ствари гостију, међусобним свађама, па чак и тучама и бизарним случајевима у породицама. Ова емисија, због свог садржаја, сматрана је једном од најбизарнијих на свету, а часопис „ТВ водич“ прогласио је његову емисију за „најгору тв емисију у историји“.
Спрингер је преминуо у четвртак у свом дому у Чикагу, после дуже болести, саопштила је његова породица
„Џеријева способност да се повеже са људима била је у срцу његовог успеха у свему што је покушао, било да је то политика, емисија или само шала са људима на улици који су желели фотографију или реч“, изјавила је Џен Галвин, портпарол породице.
Она је додала да је Спрингер „незаменљив и овај губитак неизмерно боли, али сећања на његов интелект, срце и хумор ће живети“.
Пре каријере телевизијског водитеља, Спрингер је кратко био градоначелник Синсинатија и саветник за политичку кампању Роберта Кенедија.
Џери Спрингер рођен је 1944. у Лондону, а родитељи су му били Јевреји из Немачке, који су 1939. побегли услед нацистичког терора. Спрингер се са породицом преселио у Њујорк када је имао пет година. У САД је завршио два факултета, политичке науке, а потом право.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала