- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Русија прати могућност да Украјина направи „прљаву“ бомбу

© Sputnik / Stringer / Уђи у базу фотографијаЗнак радијације у зони Чернобиља
Знак радијације у зони Чернобиља - Sputnik Србија, 1920, 27.04.2023
Пратите нас
Русија пажљиво прати могућност да Украјина набави нуклеарно оружје или направи „прљаву“ бомбу, изјавила је портпарол руског Министарства спољних послова Марија Захарова.
„Што се тиче могућности да Украјина набави нуклеарно оружје или направи ‘прљаву’ бомбу, сви знаци такве активности пажљиво прате релевантне руске службе“, прецизирала је Захарова.
Она је подсетила на изјаве украјинског председника Владимира Зеленског, које је „тешко протумачити другачије него као приступ могућности ревизије ненуклеарног статуса Украјине“.
„Сећамо се и позива на превентивне ударе земаља НАТО-а против Русије, изјава украјинских активних политичких снага и политичара који позивају на нуклеарни удар против Русије. Више пута смо давали оцене ове потпуно неадекватне и апсолутно неприхватљиве идеје. Не сматрамо потребним да анализирамо сваки болни вапај оних који се у изобиљу чују од представника кијевског режима, јер се они заиста понекад налазе у неком болном, неадекватном стању и сви то виде“, објаснила је она.
Она је приметила да све то још једном показује суштину самог кијевског режима.
„А потребне закључке смо одавно изнели и ми и онај део међународне заједнице који на ову кијевску клику гледа као на у међународним размерама заиста незакониту појаву, и на то гледа тако, јер има способност да се руководи сопственом анализом и својим проценама, а не тезама и приручницима које намеће Запад“, закључила је Захарова.
Прљава бомба - Sputnik Србија, 1920, 01.11.2022
Специјална операција у Украјини
Које последице може имати употреба „прљаве бомбе“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала