- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Русија: Запад познат као нехуман, потврда и бомбардовање Београда на Ускрс 1944. године

© Sputnik / Алексей МайшевПоглед на московски Кремљ
Поглед на московски Кремљ - Sputnik Србија, 1920, 27.04.2023
Пратите нас
Портпарол руског Министарства спољних послова Марија Захарова рекла је да Запад често, да би остварио своје циљеве, занемарује аспекте људскости а као један од таквих примера подсетила је на савезничко бомбардовање Србије 1944. године на Ускрс.

"У масовној свести Срба ово бомбардовање представља још једну потврду нечовечне репутације Запада који у циљу остварења сопствених циљева не узима никакве хуманистичке аргументе у обзир. А када не узимају обзир те хуманистичке аргументе онда сваки пут човек види како се иза тога крије хладна прорачунатост“, рекла је она.

Говорећи у контексту ситуације у Украјини Захарова је указала да постоје бројни историјски докази против колективног Запада и њиховог права да данас неком диктирају своју вољу.
Подсетила је да су савезници образложили напад који се догодио 16. и 17. априла 1944. године тиме да је то неопходно са војног аспекта како би се нанео ударац испорукама румунске нафте у Немачку и да онемогуће снабдевање немачких снага у Грчкој.
„Из непознатог разлога савезници нису узели у обзир или су просто изигнорисали да је напад планиран на православни Ускрс. Београду је доста тога запало у 20. веку. Бомбе су падале насумично у различитим деловима града, било је пуно цивилних жртава, само у Београду преко 2.000 “, истакла је она и додала да Америка и Велика Британија упорно о томе ћуте.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала