- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Кремљ: Одлука Молдавије да забрани Путину улазак у земљу – пут да постане непријатељска земља

© Sputnik / Сергей Гунеев / Уђи у базу фотографијаТуристички брод пролази испод Великог каменог моста у близини Кремља у Москви
Туристички брод пролази испод Великог каменог моста у близини Кремља у Москви - Sputnik Србија, 1920, 28.04.2023
Пратите нас
Руководство Молдавије се труди да иде у смеру русофобије, изјавио је портпарол Кремља Дмитриј Песков и додао да тиме што бране улазак у земљу председнику Русије показују да теже ка томе да постану непријатељска земља.
„Очигледно је да тренутно руководство Молдавије иде путем оне нама добро познате русофобије. Они своје тежње поистовећују, како они верују, са евроинтеграцијама које имају просперитет да се претворе у русофобију. Сматрају да би то требало да буде обавезан атрибут евроинтеграције, да мрзе Русију и све што је проруско“, рекао је он.
Додао је да је расположење у молдавском друштву другачије и зато се организују протести, јер народ није сагласан са таквом политиком.
Раније је премијер Молдавије Дорин Речен изјавио да је руском председнику забрањен улазак у Молдавију, док су власти Молдавије саставиле списак руских званичника којима је забрањен улазак у ту земљу.
Руски медији прате фестивал Бољшој  - Sputnik Србија, 1920, 20.04.2023
СВЕТ
Молдавија блокирала сајтове руских медија
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала