- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Путин потписао указ о испорукама нафте у пријатељске земље

© Sputnik / Светлана МайороваНафтовод "Источни Сибир-Тихи океан"
Нафтовод Источни Сибир-Тихи океан - Sputnik Србија, 1920, 28.04.2023
Пратите нас
Председник Русије Владимир Путин одобрио је испоруке нафте и нафтних деривата према уговорима са пријатељским земљама који су закључени до 1. фебруара, независно од граничне цене.
Путин је унео измене у указ о узвратним мерама на увођење граничне цене руске нафте и нафтних деривата од стране појединих земаља од 5. фебруара 2023. године.
Према изменама указа, забрана се не односи на испоруке руске нафте које се реализују према уговорима које је Русија склопила у области испорука нафте са државама које нису на листи држава и територија које чине непријатељске акције против Русије.
Измене ступају на снагу од дана потписивања, 28. априла 2023. године.
У децембру 2022. године Путин је потписао указ о забрани испорука руске нафте и нафтних деривата купцима који поштују граничне цене, а задржао је право да доноси посебне одлуке о искључењу једног броја испорука из указа.
Нафтне санкције Запада су ступиле на снагу 5. децембра: Европска унија престала је да увози руску нафту која се транспортује морем, а земље Г7, Аустралија и Европска унија наметнуле су ограничење цене за нафту која се транспортује морем на 60 долара по барелу.
Работа нефтяных станков - качалок - Sputnik Србија, 1920, 01.02.2023
РУСИЈА
Нико неће диктирати Москви цену њене нафте – Путинов указ о контрамерама ступа на снагу
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала