- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Одговор на насиље – овације и осмеси Обрадовића и повређеног Егзума /видео/

© Sputnik / Лола ЂорђевићЖељко Обрадовић
Жељко Обрадовић - Sputnik Србија, 1920, 28.04.2023
Пратите нас
Са осмехом на лицу и подигнутом штаком увис Данте Егзум, жртва Реаловог насилиника Жерсона Јабуселеа, напустио је дворану „Визинк центар“ после хаоса и прекида у ком извукао дебљи крај.
Навијачи Партизана који су напустили дворану, сачекали су своје хероје аплаузом и песмом, а орило се „Данте Егзум, Данте Егзум“ и „Узми Жељко евротитулу“.
Заслужио је овације кошаркаш црно-белих, ком је страдала тетива другог прста на стопалу, а детаљни лекарски прегледи по доласку у Београд утврдиће тачан степен повреде и тек онда ће бити познато колика пауза му предстоји.
Најбољи одговор имали су Жељко Обрадовић и његови ученици на незапмаћено насиље у Мадриду. Најтрофејнији стручњак Старог континента такође је после свега навукао осмех на лице, а поделио је и лекцију из лепог понашања на конференцији за медије, јер није желео да долива уље на ватру, већ је, искусно, спустио лопту и поручио да у Београду мора да буде приређен фантастичан дочек Реаловим кошаркашима и експедицији, и да је на све оно ружно и неспортски што се догодило у Мадриду, стављена тачка.
Величину је Жељко доказао и када је у ходницима дворане Визинк центар загрлио легенду Реала Рудија Фернандеза и тешио га после пораза и свега што се догодило, док су кошаркаши Партизана на путу ка свлачионици слали пољупце навијачима на трибинама.
„У Београду треба да их дочекамо на исти начин као они нас. Желим да све прође мирно и да их угостимо како треба. Поновићу то у Београду. Навијачи треба да помогну нашем тиму, као што су радили у Мадриду. Морамо да причамо само о кошарци, нема потребе за другим темама. Снимак посоји, сви ће да виде како је све почело и то није важно. Играчи су после тога разговарали, објаснили су све. Постоје нерви, емоције, све је ту. Верује да је ствар прошлости и да ће сви то да схвате. Нема потребе да настављамо да причамо о томе“, закључио је Жељко Обрадовић.
Серија се после 0-2 из Мадрида, сели у српску престоницу где ће Партизан 2. маја у гротлу Београдске арене угостити краљевски клуб. У случају тријумфа, црно-бели ће изборити пласман на Фајнал-фор Евролиге који чекају од 2010. године.
Серхио Љуљ - Sputnik Србија, 1920, 28.04.2023
СПОРТ
Лажно „преузимање одговорности“ и покушај дељења кривице; Пантер: Ја нисам започео ништа!
Кошарка - Sputnik Србија, 1920, 28.04.2023
СПОРТ
Реалов дивљак на стубу срама – жестоке реакције због рвачког захвата /фото, видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала