- Sputnik Србија, 1920, 26.08.2021
ДРУШТВО
Друштвене теме, занимљиве приче, репортаже, догађаји, фестивали и културна дешавања из Србије, и остатка света

Већина грађана Србије против Француско-немачког споразума за Косово

© Sputnik / Лола ЂорђевићКад се војска на Косово врати
Кад се војска на Косово врати - Sputnik Србија, 1920, 28.04.2023
Пратите нас
Априлско истраживање Нове српске политичке мисли показује да се Срби већински противе Француско-немачком споразуму о нормализацији односа Србије и такозваног Косова и да трећина испитаних тај документ доживљава као фактичко признање Косова.
Најновије истраживање НСПМ показује да највећи број грађана ни не зна шта се тачно налази у Француско-немачком споразуму о нормализацији односа Београда и Приштине, али и да му се велики број испитаника противи.
На питање, „Да ли подржавате Француско-немачки споразум о нормализацији односа Србије и *Косова?“ 17 посто грађана је одговорило „Да“, одрично је одговорило 37,9% испитаника, док је 44,6 посто неопредељених.
Свега 9,5% грађана у потпуности је упознато са садржајем споразума, 41,1% је оних који су делимично или површно упознати, док читавих 49,4% грађана Србије није уопште упознато са њим.
Иако скоро 50 посто грађана признаје да није упознато са тектстом споразума, опет је 27,7% оних који сматрају да се њиме фактички признаје независност Косова. Они који не деле такво мишљење чине 36,6% испитаника, док је са „не знам“ одговорило 35,7 одсто грађана.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала