- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Лепа вест из Америке – српски ас игра на Мундобаскету: „Искористићу то као предност“

© Фото : KSS / Marko MetlasБогдан Богдановић и Никола Јокић
Богдан Богдановић и Никола Јокић - Sputnik Србија, 1920, 29.04.2023
Пратите нас
Kошаркаш Атланте Богдан Богдановић потврдио је да ће играти за Србију на Светском првенству које ће се у августу и септембру одржати у Јапану, Индонезији и Филипинима.
Атланта је на Твитеру објавила да Богдановић планира да се придружи репрезентацији Србије за Светско првенство које се одржава овог лета у Азији.
„То ми помаже за НБА сезону. Волим да искористим то као предност“, рекао је 30-годишњи Богдановић поводом планова да игра за Србију.
Бивши бек Сакрамента, Фенербахчеа и Партизана, пропустио је прошлогодишњи Евробаскет због проблема с коленом, а „Орлови“ су предвођени Николом Јокићем, успели доминантно да освоје групу, али су онда већ на првом испиту у нокаут фази доживели болан пораз од Италије, уједно и елиминацију.
Богдановић је почетком априла изјавио да се састао са селектором Пешићем, који је боравио у Cједињеним Америчким Државама и обавио разговоре са њим и Јокићем, и тада обећао да ће, под условом да га здравље послужи, бити спреман за велики изазов који очекује српске кошаркаше овог лета.

„Разговарали смо селектор и ја. Само да ме здравље послужи, мој наступ за Србију никада није био упитан. Причали смо о свему, и ту сам“, изјавио је својевремено Богдановић.

Србија ће данас од 13.30 часова сазнати имена ривала у групној фази, после жреба који ће се одржати у Манили од 25. августа до 10. септембра.
Навијачи са заставама и обележјима Србије - Sputnik Србија, 1920, 29.04.2023
СПОРТ
Србија добила лаку групу на Мундобаскету!
*Погледајте најновију епизоду Миљановог корнера
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала