- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

„Изазов за демократију“: Г7 расправља о управљању вештачком интелигенцијом

© AP Photo / Yuichi Yamazaki/Pool PhotoМинистри Г7 на састанку у Јапану
Министри Г7 на састанку у Јапану - Sputnik Србија, 1920, 29.04.2023
Пратите нас
Министри Групе седам (Г7) састали су се данас у источном Јапану да би разговарали о управљању вештачком интелигенцијом усред брзог повећања употребе четботова са вештачком интелигенцијом, као и о другим питањима, као што је безбедна дигитална инфраструктура.
Дводневни састанак министара за дигиталне технологије земаља чланица Г7 у граду Такасакију, северозападно од Токија, један је у низу министарских састанака који се одржавају уочи самита Г7 следећег месеца, пренео је Кјодо.
Један од циљева састанка је промоција технологија за побољшање протока прекограничних података и бесплатног и отвореног интернета.
„Док напредак технологија вештачке интелигенције (АИ) може да учини пословање владе и приватног сектора ефикаснијим и продуктивнијим, могао би да створи неочекиване изазове за демократију“, рекао је јапански министар за дигиталне технологије Таро Коно, који председава састанком заједно са јапанским министром економије, трговине и индустрије, Јасутошијем Нишимуром, и министром унутрашњих послова и комуникација Такеакијем Мацумотом, пренео је Танјуг.
Брзи темпо развоја вештачке интелигенције истакао је потребу за међународним стандардима који би управљали технологијом, при чему су многе земље појачале прописе о коришћењу четботова због забринутости за приватност.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала