- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Љубав према лопти јача од бруке и срамоте

© Sputnik / Лола ЂорђевићФудбалска лопта
Фудбалска лопта - Sputnik Србија, 1920, 29.04.2023
Пратите нас
Са 28 пораза, гол-разликом -231 и -3 бода, италијански петолигаш Камподипјетра могла би да понасе епитет најгорег тима у Европи ове сезоне. Али, да ли су они стварно најгори? Постоји бар још десет екипа које би могле да их надмаше у овој необичној борби за непожељну титулу. Спутњик вам их представља.

1. Иродотос

Држава: Грчка
Лига: Суперлига 2 Југ
Ранг: 2
Њихов учинак на терену као да није био довољно грозан (победа, реми и 18 пораза), па је тиму са Крита одузето и 15 бодова приде због неплаћања дугова.

2. Дурам АФЦ

Држава: Енглеска
Лига: Версајд лига
Ранг: 11
Без победе, са само два ремија на 30 утакмица, Дурам је статистички једна од најгорих екипа у Енглеској и на прагу другог везаног испадања из лиге.
© Фото: Скриншот/ТвитерДурам сити
Дурам сити - Sputnik Србија, 1920, 29.04.2023

3. Кастањера де Пера

Држава: Португалија
Лига: АФ Леирија 1 Дивисао Серија А
Ранг: 6
Смештена на југоистоку Коимбре, Кастањера де Пера има сезону за заборав (24 пораза на 24 утакмице) и само четири дата гола за целу сезону. Грб им је као Бенфикин.

4. Аирбас Бротон

Држава: Велс
Лига: Кјумру премијер
Ранг: 1
Аирбас, који је већ испао из елите, је једини клуб од 700+ у Европи који још нема победу ове сезоне. На сву муку одузели су им и шест бодова.

5. Јонава

Држава: Литванија
Лига: 1 Лига
Ранг: 2
После испадања из највишег ранга, Јонава је последњепласирана и у друголигашком рангу. Налазе се у ужасној серији од 45 утакмица без победе. Срећа па је тек старт сезоне.

6. Далум ИФ

Држава: Данска
Лига: 3 Дивизија
Ранг: 4
Ако занемаримо чињеницу да је лидер у овој лиги тим који се зове Мидлфарт, онда ћете сигурно приметити необичан рекорд који има Далум. А то је 22 пораза на 23 утакмице, гол-разлика -75, три бода и 17 поена заостатка за најближим тимом. То им је омогућила победа минулог викенда од 2:0 над Тарнбијем, прва после 23 везаних пораза.
*табела још није апдејтована

7. Вереја

Држава: Бугарска
Лига: Трећа лига - југ - исток
Ранг: 3
Димитар Бербатов је био почасни гост на отварању сезоне против екипе Карнобат, али није донео срећу Вереји која је изгубила све утакмице ове године уз гол-разлику 16:134.

8. Липтовски Храдок

Држава: Словачка
Лига: Четврта лига - центар
Ранг: 4
Са само два гола постигнута целе сезоне, Лип Храдок тренутно има најгори напад који можете наћи у Европи. У просеку примају по 5,5 голова по мечу.

9. Вејл оф Лејден

Држава: Шкотска
Лига: Премијер дивизија источне Шкотске
Ранг: 6
Вејл оф Лејден су на добром путу да четврту сезону узастопно заврше на дну табеле. Освојили су три бода - али су им они касније одузети јер су играли са играчем који није имао право.
© Фото: Скриншот/ТвитерТабела, Шкотска 6
Табела, Шкотска 6 - Sputnik Србија, 1920, 25.04.2023

10. Виљeм II 4

Држава: Холандија
Лига: Шеста класа - недеља
Ранг: 11
Са 351 голом примљених на 19 утакмица, Виљем II 4 дозвољaва противницима да га матирају на сваких пет минута у просеку ове сезоне. Једну утакмицу су изгубили са чак 35:0 и сигурно су главни кандидат за титулу најгорег клуба у Европи!
© Фото: Скриншот/ТвитерВиљем 4
Виљем 4 - Sputnik Србија, 1920, 25.04.2023
*Погледајте најновију епизоду Миљановог корнера
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала