- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Никола је најбољи у Русији!

© Sputnik / Владимир Астапкович / Уђи у базу фотографијаНикола Милутинов и Алексеј Швед
Никола Милутинов и Алексеј Швед - Sputnik Србија, 1920, 29.04.2023
Пратите нас
Српски центар Никола Милутинов (28), који је доминирао у лигашком делу сезоне у ВТБ лиги, добио је МВП награду за најбољег кошаркаша.
Њему је престижна награда уручена пред почетак пете утакмице полуфиналне серије, коју је његов тим ЦСКА из Москве изгубио од Локомотиве Кубањ са 85:68.

„Захвалан сам лиги на признању. Увек је задовољство добијати награде, иако су ми тимске далеко важније. Нисам играч који сам ствара прилике за себе, потребан ми је систем, помоћ тима. Зато желим да поделим овај трофеј са саиграчима, тренерима и свима клубу, али и да се захвалим навијачима за њихову подршку. Желим што пре да се вратим и помогнем ЦСKА да се избори за титулу“, рекао је Милутинов.

Московљани су до плеј-офа стигли са само два пораза на 32 сусрета, али су у полуфиналу наишли на снажни тим Локомотиве Кубањ са којом су изједначени у серији на 3:3. Седми, одлучујући меч полуфинала на програму је у понедељак у 13 часова.
Милутинов је у лигашком делу бележио 16,1 поен и 9,1 скок, за просечан индекс корисности 28,4. Заиста је био без конкуренције, што потврђује и податак да је имао 13 „дабл-даблова“, као и да је његов индекс највећи у историји такмичења.
Добре партије Србина, као и известан наставак суспензије за ЦСКА Москву када је у питању такмичење у Евролиги, привукле су пажњу европских клубова.
У последње време нагађа се да га жели и Виртус из Болоње. Први човек италијанског клуба Лука Баралди говорио је за „Kоријере дело Спорт“ о тиму који се припрема за наредну сезону, а када му је новинар споменуо конкретно и Милутинова, председник Виртуса је одговорио мистериозно.
„Сада није време за речи. Могу само да кажем да радимо на стварању још већег Виртуса, како у женској тако и у мушкој секцији“, прокоментарисао је Баралди.
Раније се спомињало и интересовање Олимпијакоса, али је проблем, наводно, био превисок уговор који Никола има у Москви.
*Погледајте најновију епизоду Миљановог корнера
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала