- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Американац – а хоће да постане Рус и да игра за репрезентацију

© Sputnik / Владимир Федоренко / Уђи у базу фотографијаБренан Менел
Бренан Менел - Sputnik Србија, 1920, 30.04.2023
Пратите нас
Амерички првотимац московског хокејашког клуба Динамо Бренан Менел изразио је жељу да добије држављанство Руске Федерације, рекао је за РИА Новости спортски директор бело-плавих Алексеј Сопин.
Двадесетпетогодишњи Американац је 20. априла потписао нови уговор са Динамом до краја сезоне 2025/26. Тиму се придружио прошле године и на 50 утакмица Континенталне хокејашке лиге (КХЛ) текуће сезоне постигао је 27 (2+25) поена уз индекс корисности „+10“.
„Бренан Менел је изразио жељу да узме руско држављанство и игра за репрезентацију Русије. Са наше стране, припремили смо сва потребна документа, покренули релевантне процедуре. Послали смо захтев Министарству спорта за добијање држављанства. Тешко је рећи када ће то питање бити решено и да ли ће већ следеће сезоне Менел наступити са руским пасошем“, рекао је Сопин.
Дакле, не само да Американац жели руски пасош, већ жели и да игра за репрезентацију Русије.
За разлику од њега, поједини фудбалери који су добили руски пасош изразили су жељу ипак да играју за репрезентацију своје матичне земље.
„Почели смо да разговарамо са њим још у новембру, он је у почетку био фокусиран на дугорочни уговор. Много воли Русију и Москву, тако да је спреман да остане дуго. Ово је играч у најбољим годинама, па смо мислили да би нови уговор на три године био најбоља опција. Истовремено смо га питали да ли постоји жеља да добије руско држављанство, а он је подржао ту идеју. Ово је веома озбиљан корак са његове стране, а такође и изузетно важно у тренутној ситуацији како бисмо подржали наше спортисте. Спорт је ван политике, спортисти треба да подржавају једни друге. Ово ће бити добар имиџ тренутак за руски спорт“, додао је саговорник РИА Новости.
Занимљива, не баш свакидашња прича.
*Погледајте најновију епизоду Миљановог корнера
Александар Сале Ђорђевић – бивши селектор Србије и садашњи тренер КК Фенербахче - Sputnik Србија, 1920, 30.04.2023
СПОРТ
Ђорђевић емотивно о мечу са Србијом – „Биће то утакмица пуна поноса“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала