- Sputnik Србија, 1920, 19.07.2021
Подкаст
Спутњик вам представља своју аудио и видео продукцију. Ауторске емисије, ексклузивни интервјуи, анализе горућих питања, репортаже…

Мишкељин: Ултрамаратонци су гладијатори нашег доба | Спутњик интервју

© Sputnik / СпутњикСпутњик интервју
Спутњик интервју - Sputnik Србија, 1920, 30.04.2023
Пратите нас
Када је са 33 године пожелео да се озбиљно бави трчањем, откривена му опасна промена на мозгу, лекари су препоручили да, ако баш мора да тренира, изабере неки мање напоран спорт. Ипак је трчао. За Спутњик говори човек који је освојио три титуле првака Србије у маратону и оборио државни рекорд у ултрамаратону, Иван Мишкељин.
Данас има 46 година, и даље трчи истим темпом, професор је физичке културе у једној Основној школи у Београду, тренер у Атлетском клубу „21. Мај“, у раду са децом примењује савете свог некадашњег тренера, олимпијца Фрање Михалића.
Мишкељин за Спутњик говори о својој борби, о трчању које, каже, суштински мења човека. Сматра да је главна болест савременог друштва депресија, али и да се она лечи на врло једноставан начин, враћањем људским коренима, трчању.
Разговарамо о ултрамаратону, дисциплини која је тркаче на дуге стазе претворила у модерне гладијаторе.
Иван Мишкељин је тренер је и својим синовима, Андреју и Аљоши. Имена су добили због његове безграничне љубави према руској класичној књижевности.
Аутор: Сенка Милош
Спутњик интервју Иван Мишкељин
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала