- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Шпанац напао Руса у налету очаја, овај му узвратио: „Никад нисам варао“

© AP PhotoКарен Хачанов
Карен Хачанов - Sputnik Србија, 1920, 30.04.2023
Пратите нас
Руски тенисери Андреј Рубљов и Карен Хачанов пласирали су се у осмину финала Мастерса у Мадриду где ће играти један против другога. Дуел Хачанова и Баутисте-Агута привукао је посебну пажњу медија јер је Шпанац после меча оптужио Руса да је био непоштен.
Рубљов је савладао Јапанца Нишиоку у два сета са 6:2, 7:5, за сат и по времена, док је Хачанов елиминисао шпанског ветерана Роберта Баутисту-Агута после велике борбе и готово три сата тениса - 7:5, 4:6, 6:3.
Овај други меч изазвао је велике контроверзе у престоници Шпаније, јер је домаћи играч током руковања на мрежи после пораза приговорио Хачанову да је нешто што је урадио на мечу „било ружно“.
Касније на конференцији на питање медија на шта је мислио, Баутиста-Агут је одговорио да је Хачанов стајао на линији, и да је требало да види када је лоптица после једног спорног ударца ударила линију.
Хачанов је одговорио да никада у каријери није варао и да ништа није видео. Иначе, управо ће се Рубљов и Хачанов састати у руском дербију у осмини финала Мастерса у Мадриду.
Александер Зверев није имао проблема са аутсајдером из Француске Угом Гренијеом, кога је испрашио у два сета са 6:1, 6:0. Меч је трајао мање од сат времена, а чињеница да је ривалу, иначе 128. тенисеру света дозволио само гем за то време сведочи о доминацији Немца.
Противник Звереву у осмини финала биће Карлос Алкарас који је савладао Григора Димитрова у два сета са 6:2, 7:5.
*Погледајте најновију епизоду Миљановог корнера
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала