- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Ајакс остао и без Купа, јавност се обрушила на Тадића: „Понаша се патетично на терену“

© Фото: Скриншот/Спорт клубДушан Тадић, Ајакс
Душан Тадић, Ајакс - Sputnik Србија, 1920, 01.05.2023
Пратите нас
Лошу сезону у Холандији, Ајакс је употпунио поразом у финалу купа од ПСВ Ајндховена на пенале, а мета критика после утакмице поново је био српски репрезентативац Душан Тадић, капитен популарних „Копљника“.
Меч је у регуларном делу завршен без победника (1:1), а пошто ни после додатних 30 минута није било победника, приступило се извођењу пенала у коме је била успешнија екипа из Ајндховена.
Ајакс је повео у 43. минуту аутоголом Џареда Брентвајта, док је ПСВ је изједначио преко Торгана Азара у 67. минуту. У пенал серији било је 3:2 за „Филипсовце“.
Наравно, кад су тешка времена, лоши резултати у великим клубовима, увек се позива на одговорност најбољи и најплаћенији међу свима, у овом случају капитен Ајакса Душан Тадић. Његово понашање током утакмице са ПСВ-ом није се свидело стручњацима у Холандији који нису штедели критике на рачун капитена репрезентације Србије.

„У сезони 2018/19. Тадић је винуо Ајакс до невиђених висина, изгледао је као фудбалер који је донео нешто ново и екстра том клубу, личио је на победника. Али, у сезони без трофеја као што је ова, Душан на терену изгледа патетично. Када видите да се додирује по глави, знате да нема ништа од фудбала“, оценио је Мартен Вијфелс, један од водећих холандских фудбалских новинара.

Да нешто није у реду са Тадићем, који се можда и заситио Амстердама и Холандије, приметио је и Ханс Нијланд, некадашњи директор Гронингена, клуба у ком се афирмисао.

„Тадић је у Гронингену био велики професионалац, драгуљ нашег клуба. Сада само кука и жали се на терену. Играј фудбал и даље си велики фудбалер“, написао је Нијланд на друштвеним мрежама.

Ајакс је поразом у финалу Купа у Ротердаму остао без прилике да освоји трофеј ове сезоне. Четири кола пре краја имају три бода мање у односу на ПСВ у борби за друго место и ако га не престигну мораће да се такмиче у Лиги Европе.
Тадић је после пораза у првенству од ПСВ Ајндховена прошле недеље оставио могућност разлаза са Ајаксом овог лета, а критике којих је све више на његов рачун могле би само да убрзају одлуку о промени средине.
*Погледајте најновију епизоду Миљановог корнера
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала