Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Принц Филип Карађорђевић са супругом и сином боравио у Словенији

© Спутњику уступила прес служба принца Филипа Карађорђевића/princfilippress@gmail.comПринц Филип Карађорђевић
Принц Филип Карађорђевић - Sputnik Србија, 1920, 01.05.2023
Пратите нас
Принц Филип Карађорђевић са супругом Даницом и сином Стефаном боравио је претходих дана у Словенији.
Карађорђевићи су боравили у Рогошкој Слатини, најпознатијем бањском лечилишту које баштини дугу традицију туризма још од 1803. године а које су често посећивали Карађорђевићи, од краље Петра I, преко принца Ђорђа, краља Александра I до краља Петра II, саопштено је из канцеларије принца Филипа.
Домаћин принчевском пару био је градоначелник Рогашке Слатине Бранко Кидрич „заједно са великим поштоваоцем краљевске породице и човеком који је формирао богату колекцију предмета који су припадали члановима династије Карађорђевић“ Нанијем Пољанецом. Поменута збирка налази се у оквиру Људског Музеја у Рогашкој Слатини.
„Дочекани смо пред Аниним Двором на традиционалан начин, с погачом и пиранском сољу, а домаћин нам је указао посебну част да симболичним пресецањем врпце отворимо ново поглавље у раду Људског музеја. Фасцинирани смо уметничким делима, ретким предметима, меморабилијама, сликама, фотографијама, орденима, одевним предметима, које је са толико љубави и посвећености деценијама прикупљао и остајемо задивљени колекцијом коју нигде другде нисмо имали прилику да видимо. Утисак је да је ово највећа јавно представљена колекција предмета посвећених краљевској породици Србије на свету, која се налази ван отаџбине“, истакао је принц Филип, пренео је Танјуг.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала