- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Руски званичник: Не инвестирајте у криптовалуте – оне су зло

© Fotolia / AlswartКриптовалута Биткојн
Криптовалута Биткојн - Sputnik Србија, 1920, 01.05.2023
Пратите нас
Заменик министра финансија Русије Алексеј Моисејев је саветовао грађанима да не инвестирају у криптовалуте и навео да је тај производ зло, као и да веома ризикују инвестирајући у криптовалуте.

„Искрено да вам кажем, криптовалута је зло. Људи који инвестирају своју уштеђевину много ризикују. Желим да искористим овај тренутак и да вам дам савет да то не радите. То је и наш став и став Централне банке“, рекао је он на конференцији „Банке, трансформација, економија“.

Заменик министра је навео да постоје неке ситуације у којима се може користити криптовалута. Подсетио је да се тренутно припремају правила на правној основи која ће омогућити употребу криптовалуте за обрачуне у спољној трговини. Заменик министра финансија је прецизирао да ће формулација овог експерименталног режима бити завршена до краја ове године.
Разговори о легализацији тржишта криптовалутама у Русији се воде већ неколико година, мада је дискусија поново покренута након увођења антируских санкција 2022. године, укључујући и оне које су утицале на међународне обрачуне.
Раније је заменик министра финансија Русије рекао да су се Министарство финансија и Централна банка Русије сложили да у тренутним условима неће бити могуће у међународној трговини без обрачуна у криптовалути. Касније је Централна банка Русије нагласила да се регулатор противи легализацији криптоберзе и обрачунима у крипто валути унутар Русије.
У новембру 2022. године је гувернер Централне банке Русије Елвира Набиулина иступила против коришћења криптовалута у обрачунима и приликом плаћања и истакла да је главни минус криптовалута то што „није јасно ко и за шта одговара“.
Златне полуге - Sputnik Србија, 1920, 13.04.2023
РУСИЈА
Руске резерве премашиле 600 милијарди долара
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала