- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Турска саопштила због чега је купила систем С-400

© Sputnik / Viktor Tolochko / Уђи у базу фотографијаВоеннослужащий зенитного ракетного полка, созданного в Лунинецком районе Брестской области для усиления системы ПВО Белоруссии на белорусско-украинской границе
Военнослужащий зенитного ракетного полка, созданного в Лунинецком районе Брестской области для усиления системы ПВО Белоруссии на белорусско-украинской границе - Sputnik Србија, 1920, 01.05.2023
Пратите нас
Турска не намерава да користи противваздушне ракетне системе С-400, набављене од Русије за агресивна дејства, изјавио је турски министар одбране Хулуси Акар.
У интервјуу телевизији Хабертурк, Акар је нагласио да су комплекси спремни за употребу, завршена је обука особља, решена питања складиштења и транспорта.

"Ово је одбрамбени систем и никоме није претња. Неће представљати претњу док Турска не буде нападнута", рекао је министар.

Акар је подсетио да је Турска купила С-400 од Русије након што су САД одбиле да продају своје "патриот" Турској. Шеф турског министарства одбране је истакао да је земља спремна да купи "патриот", ако САД промене став. Сада, према његовим речима, Турска разматра могућност куповине друге партије С-400.
Русија и Турска су 2017. године потписале први уговор за испоруку батерије С-400 у износу од 2,5 милијарди долара са опцијом куповине још једног комплета. Испоруке прве батерије турској страни извршене су у лето и јесен 2019. године.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала