- Sputnik Србија, 1920
ЕКОНОМИЈА
Спутњик Економија прати најновије вести, анализе и извештаје из Русије, региона и света.

Блокада код петље Паковраће: Мештани незадовољни због споре исплате земљишта /фото/

Пратите нас
Око 50 мештана села између Чачка и Пожеге окупило се данас код петље Паковраће, како би протестном блокадом саобраћаја указали на спорост исплате експроприсаног земљишта за потребе изградње ауто-пута „Милош Велики“.
Aдвокат мештана Зоран Пешић рекао је да постоји спремност надлежних органа да се ово питање реши, али да је једино споран тренутак за почетак исплата, додавши ипак да се то може очекивати већ у понедељак.
„Није ово лично мој проблем, него свих мештана које је закачила експропријација. Што се тиче мог случаја, мени су кућу исплатили по одлуци Основног суда у Чачку и то је било негде у јануару. Међутим, још увек ми нису исплатили 250 квадратних метара помоћних објеката“, рекао је за Танјуг Милојко Ћосић, мештанин Паковраћа.
Окупљени мештани - из села од Прељине код Чачка, до Прилипца код Пожеге - нагласили су да је блокада пута од њих изнуђена неажурним исплатама узете имовине.
„Ништа нису испунили што су рекли. Ово је изнуђено. Ми нисмо ради да блокирамо народ, али како кажу, `газите пеко наше земље која није исплаћена`“, каже Милорад Вучићевић из Пријевора.
Адвокат дела окупљених мештана, Зоран Пешић, истакао је добру вољу свих надлежних да се проблем реши и нагласио да ће, према његовим сазнањима, исплата почети у идући понедељак.
„Постоји добра воља, морам да признам и у `Путевима Србије` и у министарству и у локалној самоуправи. Сви су спремни да реше овај проблем, само је питање тренутка када ће се решити. Наравно, људи су незадовољни, желе то што пре, тако да мора да се надје компромис и да се избалансира ситуација“, рекао је Пешић.
Он је истакао да је договор направљен још пре два месеца.
„Договорили смо се и око цене, а договор је потврдило и министарство, тако да је једино споран тренутак када ће споразуми кренути да се закључују. Према неким информацијама које ја имам, пошто сам у свакодневном контакту са директором `Путева Србије`, мислим да ће од понедељка почети да се закључују споразуми и да се коначно реши агонија ових људи“, рекао је Пешић.
Уместо два сата, колико је првобитно најављено да ће блокада трајати, окупљени мештани су, у знак добре воље, блокаду започету у 14 сати окончали већ у 15 часова, односно сат времена раније.
За саобраћај се у том периоду користио алтернативни правац преко општине Лучани и села Марковица на Овчару, а сви који су користили ауто-пут „Милош Велики“ у смеру ка Паковраћу за искључење су користили наплатну рампу у Прељини, тако да су избегнуте километарске колоне.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала