- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Андреј из срца: Људи виде само папир, али ја знам ко је Душан

© AP Photo / Radivoje PavicicАндреј Рубљов
Андреј Рубљов - Sputnik Србија, 1920, 02.05.2023
Пратите нас
„Ако је неко заслужио ову титулу мислим да је то Душан Лајовић“, рекао је Андреј Рубљов после пораза у финалу Бањалуке од српског тенисера и тиме још једном потврдио колико је чврсто њихово пријатељство.
Није дозволио Андреј Рубљов да се прича о томе како је његов лош тенис утицао на пораз у финалу, већ је објаснио да је Душан Лајовић у потпуности заслужан за невероватан успех и подвиг који је направио у Бањалуци.
„Видели сте како је Душан играо, тактички је све радио како треба, поготово у првој половини меча, трчао сам више од њега, било је тешко, играо је паметно. Некада није лако када сте на папиру бољи па се очекује да морате да победите. Људи ван тениса виде само папир и кажу овај играч мора да победи… Ми се међусобно знамо и тренирамо, знамо како ко игра. Ја знам како Душан игра када игра најбоље и знао сам да ће бити тешко”, рекао је Рубљов.
Већ на терену желео је да истакне да му је Лајовић велики пријатељ, док је на конференцији само наставио да хвали српског тенисера.
„На скали од један до десет он је стотка, веома је лојалан. Ако вам нешто каже никада вас неће преварити, много је добар пријатељ. Веома је добра особа, не само у тенису и него ћете такве људе ретко срести и у животу. Мучио се много и проживео неке тешке тренутке и због тога сам срећан што је освојио трофеј код куће, окружен породицом. Борио сам се до краја, али он је заслужио. Победио је добре играче, чак и Новака”, истакао је Андреј.
Рус јесте разочаран зато што није успео да одбрани титулу, али нема дилеме да би навијао за Душана да није он био његов ривал у финалу.
„Наравно да бих волео да побеђујем сваки меч. Разочаран сам због пораза, али да сте ме питали ко заслужује трофеј, ја бих рекао Душан Лајовић”, заљкучио је Рубљов.
Душан Лајовић - Sputnik Србија, 1920, 23.04.2023
СПОРТ
Лајовић: Било ми је веома тешко да савладам пријатеља из Русије
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала