- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Рубљов и Ђоковић се поклонили шампиону: „Прави пријатељ и громада од човека!“ /видео/

© AFP 2023 / ELVIS BARUKCICДушан Лајовић
Душан Лајовић - Sputnik Србија, 1920, 02.05.2023
Пратите нас
Душан Лајовић је чекао четири године на другу АТП титулу и она му се догодила на најбољем могућем месту – освојио је трофеј на Српска опену у Бањалуци победивши Андреја Рубљова који је, уз директора турнира Ђорђа Ђоковића, имао само речи хвале за српског тенисера и новог шампиона.
Лајовић је славио после три сета велике борбе са великим пријатељем, а руски тенисер је открио и они имају сјајну личну релацију.
„Задовољство је делити терен са тобом, ти си прави пријатељ и један од најбољих људи које сам упознао чак и ван тениса. Веома сам срећан што си освојио титулу, знам да си се мучио, много смо причали о томе, веома сам срећан због тебе, заслужио си победу пред пред својима“, навео је Рубљов.
Он је посебно говорио и о директору турнира Ђорђу Ђоковићу.
„Не знам како сам ја заслужио толико поштовање од тебе, али хвала ти на свему што радиш за мене у последње две године. На овом турниру се осећам као домаћи“, додао је Рубљов.
Лајовић је део победничког говора посветио Рубљову.
„Андреј, хвала на лепим речима, честитам ти на две сјајне недеље, било је задовољство делити терен са тобом, блиски смо и ван терена и није ми било лако да играм против тебе. Жао ми је због данашњег исхода, али знам да ћеш се вратити и срећно у наредним недељама“.
Душан се посебно осврнуо на публику и свој тим.
„Било је уживање играти овде, хвала публици, без вас не бих подигао овај трофеј, хвала вам највише, од срца. Хвала мом тиму, прошла година није била добра, хвала им што су остали уз мене и што су веровали у мене“.
Присутнима се обратио и директор турнира Ђорђе Ђоковић који је у једној реченици описао Лајовића.
„Не постоји бољи човек на свету, овај човек је громада!“, поручио је Ђоковић и обећао да ће се борити за то да Бањалука и наредних година има АТП турнир.
Душан Лајовић - Sputnik Србија, 1920, 23.04.2023
СПОРТ
Лајовић: Било ми је веома тешко да савладам пријатеља из Русије
Погледајте нову епизоду емисије Спутњик спорт.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала