- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Невероватно – Меси избачен из екипе, а напустиће и Париз!

© AP Photo / Ariel SchalitЛео Меси
Лео Меси - Sputnik Србија, 1920, 02.05.2023
Пратите нас
Руководство Пари Сен Жермена суспендовало је на две недеље аргентинског фудбалера Лионела Месија, који је без дозволе клуба боравио у Саудијској Арабији после срамотног пораза од Лоријена минулог викенда.
Француски медији тврде да менаџери и ПР тим аргентинског фудбалера чекају званично саопштење Пари Сен Жермена како би разјаснили новонасталу ситуацију.
Меси је прошлог викенда после пораза од Лоријена у 33. колу француског првенства (1:3) отпутовао у Саудијску Арабију.
Француски медији наводе да је Меси очекивао да ће екипа после меча имати два слободна дана. Међутим, стручни штаб ПСЖ-а је одлучио да екипа одради тренинг, а на њему није било аргентинског фудбалера.
Према наводима из Француске, Месију неће бити плаћено док буде трајала двонедељна суспензија, а неће ни наступити на мечевима против Трое и Ајачија. Први човек клуба Насер Ал Келаифи тиме је желео да покаже да „нико није изнад ПСЖ-а“.
Овакав след догађаја дефинитивно значи крај сарадње између Парижана и Месија која ионако истиче 30. јуна. Очигледно је да две стране не желе наставак сарадње која и није донела превише успеха француском шампиону.
Меси је члан шампиона Француске од 2021. године, а има уговор са „Свецима“ до краја сезоне. Аргентинац има на столу понуде Барселоне, Ал Хилала и из МЛС лиге, али још није одлучио где ће да настави играчку каријеру.
Меси је ове сезоне одиграо 37 утакмица за ПСЖ у свим такмичењима и постигао је 20 голова уз 19 асистенција.
*Погледајте нову епизоду емисије Спутњик спорт
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала