- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Борба за историју – кључ је у емоцијама

© Sputnik / Лола ЂорђевићЖељко Обрадовић
Жељко Обрадовић - Sputnik Србија, 1920, 02.05.2023
Пратите нас
Партизан у уторак дочекује Реал Мадрид у оквиру плеј-офа Евролиге и то при предности од 2:0. Једна победа и црно-бели ће бити на Фајнал фору. Тренери два тима Жељко Обрадовић и Ћус Матео смирују страсти пред овај сусрет и истичу да ће емоције бити веома важне.
Можда и кључне.
Жељко Обрадовић је позвао навијаче црно-белих да у трећем мечу четвртфиналне серије плеј-офа против Реала покажу гостопримство.
„Ми смо у ове две утакмице наишли на феноменално гостопримство Реала. Мислим да и ми у Београду то треба да узвратимо, да се ниједан играч, члан стручног штаба или навијач Реала не осећа непријатно, него да из Београда пошаљемо слику каква је увек била на нашим утакмицама“, истакао је Обрадовић у објави Партизана.
Партизан ће због туче у Мадриду и казне играти без Кевина Пантера и Матијаса Лесора, а Реал без Герсона Јабуселеа и Габријела Дека.
Легенде Партизан - Реал - Sputnik Србија, 1920, 02.05.2023
Да ли ће Партизан успети да се пласира на Фајнал фор Евролиге?
Тренер гостију Ћус Матео ставио је акценат на емоције.
Кључ је у добром осећају и емоцијама, да у овим данима пронађемо начине да постанемо ментално стабилнији, да ојачајмо као екипа и верујем да ћемо са тим урадити добре ствари. Биће тешко играти против ривала који може да игра јако добро. Они су висока и физички добра екипа“, рекао је Матео.
Веома важна информација везана за ову утакмицу је и да ће Данте Егзум бити спреман за окршај. Он је био жртва дивљачког насртаја Гершона Јабуселеа, поломљен му је прст на нози, али ће ипак успети да заигра уз помоћ бандаже.
Да ће Егзум играти потврдио је и Жељко Обрадовић.

„Данте је одрадио тренинг, имао је проблем са тетивом, и то, озбиљан проблем. На срећу, није имао ништа поломљено. Он је инсистирао да ради тренинг и не осећа се лоше, мислим да ће бити у тиму и да ће пробати да помогне“, рекао је Обрадовић.

Важна информација је и да ће Валтер Таварес, високи центар Реал Мадрида бити спреман за овај дуел.
Партизан неће имати Матијаса Лесора на располагању, али хоће Алена Смаилагића који се показао као криптонит за високог Тавареса, одлично му је парирао и у дефанзиви, али и у нападу где је погађао тројке преко њега у изузетном проценту.
Трећи меч плеј-офа Евролиге игра се у уторак 2. маја од 20.30 сати у Штарк арени, а црно-бели воде 2-0.
Партизан од 2010. године чека на пласман на Фајнал фор. Уколико Обрадовић и његови играчи успеју у томе заиста ће се говорити о историјском успеху. А, већ сама чињеница да Партизан води са 2:0 против Реал Мадрида може се назвати историјским успехом.
Тражи се и трећа победа. Да Краљ коначно призна пораз. И то пред крцатом Ареном.
Адам Ханга (лево) - Sputnik Србија, 1920, 02.05.2023
СПОРТ
„Игра на живот и смрт“ – Реалов Мађар наоштрен за крцату Арену
Београдска арена током дуела Партизана и Будућности - Sputnik Србија, 1920, 02.05.2023
СПОРТ
„Пут у пакао“ – Краљ је у Београду наишао на „добродошлицу“ /фото/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала