- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

СЗО: Умерен ризик након заузимања лабораторије са патогенима у Судану

CC BY 4.0 / nursetogether / WHO World Health Organization website on Coronavirus pandemic COVID-19Светска здравствена организација
Светска здравствена организација - Sputnik Србија, 1920, 02.05.2023
Пратите нас
Светска здравствена организација саопштила је да постоји "умерени ризик" након што је једна од зараћених страна у Судану преузела контролу над лабораторијом у којој се налазе патогени колере и друге опасне материје.
"Ситуација и ризик се сматрају умереним", изјавио је портпарол СЗО Тарик Јашаревић новинарима на брифингу у Женеви.
"То је зато што лабораторија не може да обезбеди свој главни функцију, односно да обезбеди анализу и дијагностику због недостатка горива и обученог особља", додао је он.
Представник СЗО у Судану рекао је прошле недеље да је дошло до "висок ризик од биолошке опасности" у суданској престоници Картуму, након што је једна од зараћених страна заузела Националну лабораторију за јавно здравље, где се чувају патогени колере и друге опасне материје.
''Ово је главна брига: лабораторијски техничари немају приступ лабораторији, како би на безбедан начин запаковали биолошки материјал и опасне супстанце'', рекао је представник СЗО Нима Саид Абид, одбијајући да прецизира која од зараћених страна је заузела објекат.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала